121578
15:35 1.122021

Молодіжна організація Товариства угорської культури Закарпаття провела семінар для очільників місцевих осередків

Життя 3389

Молодіжна організація Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) організувала на Берегівщині у с. Яноші зустріч очільників місцевих осередків організації. Участь у триденному семінарі, який тривав з 26 по 28 листопада, взяли 35 молодих закарпатців.

Після зборів, у п’ятницю ввечері відбулася спільна вечеря, а потім – інтерактивне спілкування та знайомство.

Відкриваючи захід голова Молодіжної організації ТУКЗ-КМКС Іштван Добша наголосив: «Відрадно, що на Закарпатті теж є рішучі та цілеспрямовані молоді люди, які утворюють громаду, якою ми можемо пишатися».

Заступник голови організації Альберт Кардош у своїй промові закликав молодь брати активну участь у суспільно-громадському чи навіть політичному житті. «Важливо, щоб у лавах нашої молодіжної організації завжди були представники, відкриті до громадського життя», – додав він.

Субота розпочалася з презентацій та виступів. Іштван Добша, зокрема, розповів про історію створення організації, діяльність, програми, заходи, її минуле та сьогодення.

«Кожній організації потрібні зупинки, коли активні члени мають можливість зібратися, обмінятися ідеями, оцінити виконану роботу та сформулювати плани на майбутнє. Крім того, через соціально-демографічні умови молодіжна організація також зазнає структурної трансформації. Влітку був створений місцевий осередок Пийтерфолвівської територіальної громади на прикладі котрої ми розглядаємо можливість об’єднання, співпраці й в інших територіальних громадах краю. Як показує досвід, така форма організаційної роботи є більш прозорою, молодіжні організації можуть бути більш активними в територіальних громадах».

Протягом вихідних після обговорення нагальних питань, учасники семінару долучилися до тренінгів із гуртування колективу, різноманітних вікторин та інших розважальних програм.

Закриваючи захід, Іштван Добша подякував усім присутнім за участь та активність. У коментарі нашому виданню очільник молодіжної організації наголосив на важливості таких зустрічей, які сприяють згуртованості членів організації. Крім знайомства, була можливість обмінятися досвідом. «Основою роботи організації є налагодження людських стосунків, підтримка дружби. Ми намітили низку цілей, які мають конструктивний характер. Говорили про майбутні плани та оновлення молодіжної організації», – повідомив Іштван Добша.

Семінар відбувся за підтримки Фонду національної єдності.

Пейтер Данкаі/Dankai Péter/Kárpátalja hetilap/ Тижневик Kárpátalja

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах