120608
19:18 6.112021

Відтепер школярі Берегова сортуватимуть сміття

Життя 2613

Завдяки ініціативі Віктора Бучинського, голови громадської організації «Екологічний рух «Кольорові баки», реалізованої за сприяння Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) і Коледжу Матіаса Корвінуса (Mathias Corvinus Cellegium (MCC), кожна школа м. Берегова отримала контейнери для роздільного збору сміття та інформаційні стенди. Чим швидше підростаюче покоління навчиться правильного поводження з відходами, тим довше наша планета буде придатна для життя, обґрунтовують своє рішення організатори екоініціативи. Подарунки навчальним закладам вручили 5 листопада.

Належний збір, сортування та переробка сміття перебувають в області, зокрема в Берегові, на незадовільному рівні. Як і всі великі справи, цю також треба починати з малого. Такого принципу дотримується і Віктор Бучинський, який з вересня 2019 року керує в місті пунктом прийому вторсировини.

Товариство угорської культури Закарпаття також приділяє значну увагу питанню чистоти довкілля та належному збору й переробці відходів. Таким чином, за підтримки ТУКЗ кожна школа Берегова отримала контейнери для роздільного збору сміття (паперу, скла, пластику, змішаних відходів) та відповідні інформаційні стенди.

«Роздільний збір сміття в нашому місті вже давно на часі, тому нам, та й усім іншим мешканцям, дуже приємно, що свідоме поводження з відходами віднині буде частиною повсякденного життя підростаючого покоління», – зазначив під час вручення секретар Берегівського місцевого осередку ТУКЗ-КМКС Лайош Леврінц.

Він також подякував депутатці Європарламенту Андреї Бочкор та всім співробітникам офісу місцевого осередку, які долучилися до реалізації ініціативи.

Для того щоб діти засвоїли, як правильно сортувати відходи, у школах розмістили стенди з відповідною інформацією. Зокрема про термін розкладання сміття, процес його переробки тощо. Крім того, засканувавши QR-код, учні можуть отримати додаткову детальну інформацію про те, що відбувається з відходами після того, як їх викинуть у смітник.

Віктор Бучинський у кожній школі коротко розповів, як проходить процес збору та переробки сміття. За його словами, у майбутньому освітні заклади будуть забезпечені й баками для відходів, а зібране таким чином сміття буде потім відповідно зберігатися та перероблятися.

«Чистота нашого довкілля і його захист є надзвичайно важливим завданням, значна частина якого полягає в правильному збиранні й сортуванні відходів», – зазначила Кароліна Дорчі, секретар ТУКЗ-КМКС з питань політики та комунікації, і додала, що «починати відповідне виховання слід у школах, тоді воно буде справді ефективним».

(K. K./Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах