120521
17:58 4.112021

Вікенд берегівських скаутів був насиченим

Життя 2768

Скаутський осередок № 4 ім. Іштвана Бендаса провів традиційний кількаденний похід, який і цьогоріч виявився змістовним та насиченим.

Участь у заході, що організовується з нагоди офіційного відкриття року, взяли 30 скаутів та їхні керівники. Вирушили на околицю Берегова, хутір Кукля, 29 жовтня. Урочисте відкриття року відбулося біля розташованого тут будинку громади Берегівської реформатської парафії.

Церемонію розпочали з виконання маршу скаутів та підняття прапорів. Після цього члени скаутських дружин пекли сало й ковбаски на вогнищі, аби поповнити втрачену під час шляху енергію.

Відтак юні скаути випробували сили в подоланні лісової смуги перешкод, яка залишила в усіх незабутні враження, адже молоді довелося довести свою майстерність та здібності на станціях у дубовому гаю.

Цього року скаути традиційно 1 листопада вшанували пам’ять жертв так званих «маленьких робіт», що були частиною сталінських репресій 1945–1946 років. За день до цього команди впорядкували територію навколо берегівського меморіалу, а також могилу греко-католицького священника Іштвана Бендаса, ім’я якого носить осередок, на міському кладовищі. Під час ушанування кожен скаут протягом хвилини міг бити в дзвін біля меморіалу, затим захід продовжили біля пам’ятної дошки Іштвану Бендасу, яка знаходиться неподалік. Після цього скаути вирушили на міське кладовище, де запалили свічки пам’яті на могилі Іштвана Бендаса та згадали основні моменти його життя.

Очільники скаутських команд вважають важливим якомога більше часу проводити разом на природі, адже кожному потрібно трохи відволіктися від одноманітних буднів, тим паче тоді, коли в школах тривають осінні канікули.

Крім дозвілля на природі, велике значення мали й заходи з ушанування пам’яті, тому що скаути повинні знати, на честь кого названа їхня команда. Важливо знати про життя, віру, покликання Іштвана Бендаса, адже він може слугувати прикладом для нинішніх і майбутніх маленьких скаутів, наголошують їхні керівники.

Дозвілля скаутів провели за підтримки Фонду ім. Габора Бетлена.

SD/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах