119414
16:42 1.102021

«Ортутайські вечори» проходять у Берегові

Життя 3497

У греко-католицькому ліцеї ім. Елемира Ортутая в місті Берегово відбувся черговий захід у рамках програми «Ортутайські вечори». Цього разу перед студентами з лекцією про виклики та можливості виступив пастор реформатської церкви Ференц Радванський.

Першим учасників заходу привітав керівник офісу ліцею, організатор заходу Золтан Варйу. За його словами, мета «Ортутайських вечорів» – створити майданчик, де закарпатська угорська молодь матиме можливість духовно збагачуватися, розвивати культуру, пізнавати національні традиції, цінності, історію, знайомитися з актуальною політичною ситуацією.

До заходу долучився і Генеральний консул Угорщини у м. Берегово Матяш Сіладі. Він наголосив на важливості проведення таких виступів на наукову, суспільну, історичну тематику, котрі відбуваються не в академічних рамках, а радше у форматі гурткових занять, адаптованих до індивідуальних потреб.

«Це надзвичайно цінне, близьке середовище, яке допомагає орієнтуватися в культурі та суспільстві», – зазначив Матяш Сіладі.

Після відкриття вечора та вітальних промов і спільної молитви з лекцією виступив пастор Ференц Радванський. Він детально описав зв’язок між викликами та можливостями у житті людини з Богом, що іноді непомітно присутнє у нашому повсякденному житті. Пастор навів приклади, які яскраво відображають ці явища, відтак, кожен із присутніх студентів міг провести паралелі зі своїм життям.

Після виступу пастора присутні мали можливість обговорити почуте між собою, поділитися своїми думками з лектором та керівництвом ліцею.

Лекцію можна прослухати на офіційній Facebook-сторінці берегівського Греко-католицького ліцею ім. Елемира Ортутая.

Організатори запрошують усіх бажаючих долучитися до подальших «Ортутайських вечорів», а також інших відкритих заходів, які проводяться у берегівському греко-католицькому центрі.

K. K./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах