118567
16:51 13.092021

Свою любов до Ужгорода Закарпатський народний хор висловив духовним концертом

Життя 2326

Ужгород щойно відзначив свій день народження – 1128-у річницю першої письмової згадки про наше місто. Звісно, Заслужений академічний Закарпатський народний хор теж долучився до святкування. Зокрема, 12 вересня вже традиційно з нагоди Дня міста в Горянській ротонді відбулася святкова Літургія, по завершенню якої Закарпатський народний хор виступив перед присутніми з програмою духовних творів. Біля підніжжя цієї унікальної стародавньої святині, під благодатними променями лагідного вересневого сонця проникливо звучали твори класиків хорової музики й талановитих закарпатських авторів: «Милость мира» К.Стеценка, «Богородице, Діво, радуйся» С.Рахманінова, «Алилуя» Є.Станковича, старовинний духовний кант «Через поле широкоє» в обробці Д.Котка (соліст – Андрій Свид), «Хваліте Господа з небес» (солістка – Ольга Свида») та «Достойно єсть» І.Бокшая, «Благослови, душе моя, Господа» І.Флегменка, «Хваліте Господа з небес» В.Теличка (соліст – Олександр Ференцик), «Спаси і помилуй нас, Боже» П.Матія на сл.Ю.Шипа (соліст – народний артист України Петро Матій) та ін. Завершили концерт артисти разом із парафіянами Горянської ротонди «Молитвою за Україну».

«Господь нам дав прекрасну погоду й об’єднав нас усіх, щоб ми сьогодні разом помолилися за Ужгород. Співслужіння єднає всіх нас, таких різних – за віком, соціальним статусом, статками. Жодна матеріальна річ не може дати того, що дає Господь… Дякую всім, хто сьогодні прийшов, і тим, хто хотів прийти, але не зміг. Дякую Богові за наше свято, свято рідного міста», – звернуся настоятель храму отець Богдан Савула до присутніх. І тепло подякував артистам за спільну молитву.

Керівник колективу Наталія Петій-Потапчук так прокоментувала подію журналістам «Суспільного Закарпатття»: «Спів у найстарішій святині нашого краю, нашого міста, в Горянській ротонді, це завжди дуже відповідально, дуже знаково й дуже трепетно. Адже хоровий спів – це друга молитва. Це вже стає дуже гарною традицією у День міста давати такий духовний концерт із творів і закарпатських авторів, і українських авторів… Я думаю, що ця прекрасна атмосфера, яка панує у цей день на цьому святому місці, вона передається. Фактично, це є спільна така молитва нас і всіх присутніх».

Таїсія Грись, ЗАЗНХ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах