117270
15:54 18.082021

Місцеві осередки ТУКЗ-КМКС сіл Косоньської територіальної громади провели загальні збори

Життя 2471

У селах Рафайново, Запсонь та Косонь після року перерви 15 серпня відбулися загальні збори членів місцевих осередків Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС).

У Рафайново зустріч провели в Будинку культури. Присутніх привітала голова місцевого осередку ТУКЗ-КМКС села Юлія Деметер, яка зазначила, що протягом року з огляду на епідемію коронавірусу чимало запланованих заходів організувати не вдалося. Відтак присутні озвучили низку проблем, які їх турбують. Зокрема зауважили, що навіть не знають, хто є головою ОТГ.

У Запсоні засідання провели в сільській школі. У доповіді голова місцевого осередку Товариства Давід Меньгерт згадав про організований минулого року благодійний збір коштів для закупівлі засобів захисту для установ, святкові заходи з нагоди 15 березня і Дня національної єдності, результати минулорічних місцевих виборів та екскурсії, влаштовані для членів осередку.

У Косоні до присутніх на засіданні звернулась очільниця місцевого осередку ТУКЗ-КМКС Сільвія Сімчера. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять померлого попереднього голови осередку Лайоша Патакі. Сільвія Сімчера назвала прикрим той факт, що минулого року довелося скасувати так багато заходів, проте висловила сподівання, що в майбутньому вже все буде інакше. Вона також назвала успіхом те, що в раді Косоньської ОТГ працює фракція «КМКС» ПУУ з дев’яти осіб.

Участь у засіданнях місцевих осередків узяв і голова Берегівського районного осередку ТУКЗ-КМКС Йосип Шін. Він, зокрема, розповів про нинішню політичну ситуацію, грантові програми Закарпатського центру економічного розвитку «Еган Еде», мовний закон, земельну реформу, покращення українсько-угорських відносин, позитивні результати процесу децентралізації. Крім того, надав конструктивні поради щодо вирішення проблем місцевих мешканців.

ZsT/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах