116889
17:10 8.082021

У Берегові завершив роботу творчий мистецький табір

Життя 2475

2–6 серпня учасники мистецького табору ім. Марії Янкович, який цього року відбувся водинадцяте, мали багато можливостей для творчості. Відтак вони представили свої роботи під час урочистого закриття табору в рамках виставки.

Цьогоріч учасниками табору стали переможці обласного конкурсу малюнків, а також діти, які цікавляться образотворчим та прикладним мистецтвом, скульптурою, графікою. Загалом до творчого табору, що працював на базі Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, долучилося пів сотні хлопців і дівчат.

Заняття з дітьми проводили педагоги Агнеш Кулін, Крістіна Негер, Габріелла Фекете та Ендре Гіді-молодший. Щодня до обіду відбувалися різні тематичні заняття. Діти, зокрема, виготовляли поробки з пап’є-маше, гравюри на дереві, ганчіркових ляльок, мали можливість ознайомитися з технікою малювання гратаж, створення скульптур, а також гончарити.

У другій половині дня тривали цікаві та пізнавальні презентації, учасники табору грали в різноманітні настільні ігри та займалися спортом.

Теми лекцій-презентацій стосувалися ювілеїв 2021-го. Так, зокрема, діти ознайомилися з життям та діяльністю Альбрехта Дюрера, який народився 550 років тому, із творчістю угорського поета, сценариста Йожефа Ромгані, якому цьогоріч мало виповнитися 100 років. Педагоги розповіли також про засновника угорської студії мультфільмів, мультиплікатора Дюлу Мачкаші.

У середу для учасників табору організували екскурсію у Виноградів. Це місто обрали не випадково, адже сто років тому в актовому залі місцевої школи з першим концертом виступив Бейло Барток. Крім того, у рамках екскурсії діти відвідали скансен у с. Вовчанське та картинну галерею в с. Пийтерфолво.

Заключного дня, у п’ятницю, у фойє інституту організували виставку робіт учасників табору. Провели також вікторину, під час якої діти, розділені на чотири команди, мали можливість згадати й закріпити знання, отримані на лекціях та презентаціях.

На завершення дітлахів пригостили тортом.

Дитячий творчий мистецький табір у Берегові провели за підтримки уряду Угорщини, Державного секретаріату з питань національної політики Угорщини, Фонду ім. Габора Бетлена та уповноваженого міністра, відповідального за розвиток співпраці області Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаття.

(K. K./Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах