112421
16:09 23.042021

Картярські вечори у Берегові

Життя 3469

Відтепер, щотижня Культурний центр імені Шарі Федак надає можливість любителям гри в карти вдосконалювати свою вправність, адже громадська організація «Про Культура Субкарпатіка» щосереди проводитиме тут картярські вечори у затишній атмосфері для всіх бажаючих.

Перший картярський вечір, організований ГО «Про Культура Субкарпатіка» у Культурному центрі імені Шарі Федак у Берегові, відбувся 21 квітня. Захід покликаний «оживити» Культурний центр та надати можливість для дозвілля шанувальникам інтелектуального спорту.

Протягом картярських вечорів як професіонали, так і аматори зможуть пограти в Ультімо (національна картярська гра Угорщини), бридж та інші. Організатори створюють для гри приємну атмосферу, надають наставників та необхідні засоби.

Угорська національна гра в карти для трьох-чотирьох гравців – Ультімо – одна із найскладніших картярських ігор, яка, на відміну від більшості азартних ігор, крім удачі, вимагає й мислення. Для гри використовують традиційні угорські карти (32 в колоді), а також гарний настрій та напружену увагу, щоб виграти. Цікаво, що сама примадонна Шарі Федак також мала неофіційний титул «картярської королеви».

А Бридж – картярська командна гра, яка також визнана і видом спорту (спортивний бридж). Гра в бридж потребує значних інтелектуальних зусиль. Вважається, що фактор випадковості зведений до мінімуму, а при командних іграх — до нуля.

Громадська організація «Про Культура Субкарпатіка» проводить різні заходи протягом тижня у Культурному центрі імені Шарі Федак із дотриманням протиепідемічних правил. Зокрема, по середах – картярські вечори, щочетверга – вечори з гри в шахи, які тривають із 16 до 19 години (за київським часом).

K. K./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах