110068
10:39 8.022021

Юні таланти Хуста підкорюють міжнародні конкурси. ФОТО

Життя 5013

Незважаючи на низку карантинних обмежень талановиті хустяни все ж знаходять можливість для реалізації власної творчості та поповнюють скарбничку досягнень новими перемогами, беручи участь у мистецьких конкурсах. Серед тих, хто своїми творчими успіхами прославляє рідне місто далеко за його межами, – і співочі учні викладачки вокально-хорового відділу школи мистецтв м.Хуста Тетяни Коркуш, яка з любов`ю та радістю плекає юні таланти.

За останній час географія пісенних конкурсів, у яких беруть участь хустські соловейки, значно розширилася. Якщо ще пів року тому це були конкурси в Ужгороді, Чинадієві, Львові, то напередодні новорічних свят юні таланти спробували свої сили у міжнародних конкурсах “Panorama Art” (Україна – Словаччина), “Gold of Europe” (м.Берлін, Німеччина) та “Діти – зірки” (м.Бердянськ, Україна). Дебют став успішним, збагативши скарбничку перемог юних вокалістів – Юлії Білинець, Інесси Соо, Єлизавети Терещенко та Максима Бабеля – новими відзнаками.

“Я переконана, що успіх – це талант, помножений на працю. Незважаючи на те, що конкурси – дистанційні, підготовка до зйомок виступів була наполегливою та дуже активною. Це і вивчення нового репертуару, який став значно складнішим, адже твори звучали не тільки українською, але й англійською, італійською мовами, і, власне, робота над удосконаленням виконавської майстерності тощо”, – розповідає викладачка, пані Тетяна.

Так, восени відбувся I Міжнародний конкурс вокально-хорового мистецтва “Vocal-art”, у якому лауреатом II премії стала учениця школи мистецтв Юлія Білинець.

За словами наставниці, цей виступ для талановитої дівчинки став справжнім випробуванням, але вона гідно з ним впоралася. Юлія майстерно виконала складні твори сучасних українських композиторів Інни Францескевич та відомого на весь світ Мирослава Скорика.

Наступним конкурсом став “Gold of Europe” (“Золото Європи”) м.Берлін. За словами журі, участь у ньому взяли близько 1 200 конкурсантів, тож конкуренція тут була надзвичайною високою.

У цьому потужному конкурсі друге місце виборола маленька зірочка з Хуста Інесса Соо.

Дівчинка з великим азартом готувалася до виступу, обравши для виконання чудову, але досить складну пісню “Алилуя”. Кожен елемент зйомки – місце, зовнішній вигляд юної співачки – був продуманий до дрібниць.

Ще двоє учнів школи мистецтв м. Хуста – харизматичні Єлизавета Терещенко та Максим Бабель – також взяли участь у цьому конкурсі і стали лауреатами II премії.

Наступним конкурсом для юних талантів став Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв у Бердянську. На цей раз комплект нагород поповнився ще вищими відзнаками: Інесса Соо виборола перше місце (за словами організаторів, дівчинка боролася за Гран-прі, яке потім все ж таки розділили між учасниками старшої категорії).

Єлизавета Терещенко впевнено посіла II місце, а Максим Бабель, виконавши чудовий твір італійською мовою “Mattinata”, виборов I місце.

Варто зауважити, що незмінним концертмейстером у виступах учнів є талановита майстриня фортепіанного супроводу Олеся Мітру.

“Разом із батьками радіємо успіхам наших учнів. Адже Інесса Соо та Єлизавета Терещенко займаються вокалом усього один рік, але їхнє бажання, помножене на талант та наполегливість, приносить гарний результат. Загалом надзвичайно ціную усіх своїх талановитих учнів, сподіваюся, що попереду – ще багато успішних виступів, головне – працювати й розвивати потужний творчий потенціал, яким так щедро обдарував їх Господь”, – впевнена наставниця Тетяна Андріївна.

Ми також щиро вітаємо юних виконавців та їхню викладачку з чудовими результатами та бажаємо подальших успіхів і перемог!

Богдана КЛЕКНЕР

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах