107470
18:02 24.102020

В Ужгороді 29 проєктів, поданих на Бюджет громадської ініціативи, допустили до голосування

Життя 4013

Управління економічного розвитку міста повідомляє, що спільно з громадськістю, депутатами, представниками інших підрозділів Ужгородської міської ради проводився експертний розгляд усіх 32 ідей загальною вартістю понад 17,5 мільйонів гривень, поданих цього року. Детальніше про проєкти, авторів, очікувану вартість можна дізнатися за посиланням: https://budget.e-dem.ua/2110100000/projects.

Працівники управління економічного розвитку міста відзначили, що цьогорічні ідеї, подані на конкурс Бюджету громадської ініціативи, дещо відрізняються від тих, які подавали в попередні роки. Зокрема, проєкти стосуються переважно загальноміських ініціатив, спрямовані на підвищення комфорту проживання в Ужгороді, встановлення елементів навігації (вказівників, адресних табличок, інформаційних пілонів тощо), розвитку громадського та велосипедного транспорту, освіти та дозвілля для людей похилого віку, моніторингу якості повітря. Частина проєктів передбачають реконструкцію/спорудження дитячих спортивних майданчиків, встановлення відеонагляду, підземних сміттєвих контейнерів, реконструкцію дитячого амфітеатру, створення креативних просторів для дітей тощо.

Напередодні на засідання експертної комісії запросили авторів 3 проєктів, котрі отримали від структурних підрозділів міськради негативну оцінку щодо можливостей реалізації їхніх ідей, щоб автори могли детальніше роз’яснити свої задуми.

За рішенням комісії до наступного етапу – голосування – допущено 29 проєктів. До виконання будуть подані ті, які голосуванням підтримають найбільше ужгородців. Загалом Бюджет громадської ініціативи – 5 мільйонів гривень.

Голосування за проєкти почнеться 2 листопада і триватиме 14 календарних днів, виключно онлайн на платформі електронної демократії e-dem.ua, зокрема і через термінали ПриватБанку, мобільні сервіси Вайбер та Телеграм-бот. Консультації та технічна підтримка щодо голосування надаються за номером телефону (0312) 614098, контактна особа – Іветта Міхалко, повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини