172929
10:26 22.102024

Опалювальний сезон 2024 стартував на Ужгородщині

Життя 168

В Ужгородському районі в першу чергу стартував опалювальний сезон для закладів соціальної сфери. Серед них це школи, дитячі садочки, лікувальні заклади, адміністративні будівлі та заклади соціально-побутового напрямку.

Це рішення обумовлено значним зниженням середньодобової температури повітря та необхідністю забезпечення належних умов для бюджетних установ громад, включаючи заклади освіти, культури, охорони здоров’я та інші об’єкти соціальної інфраструктури.

Щоб підготуватись до цього опалювального сезону, в районі виконали підготовчі роботи, створили запаси вугілля та деревини, підготували до експлуатації в зимовий період котельні і теплові мережі.

Зауважу, що рішення про початок опалювального сезону ухвалюють органи місцевого самоврядування.

Початок опалювального сезону зазвичай залежить від погодних умов та встановлюється місцевими органами влади. Традиційно опалення починають вмикати, коли середньодобова температура повітря опускається нижче +8°C і тримається так протягом трьох днів поспіль.

Питання своєчасного початку опалювального сезону є вкрай важливим для забезпечення комфортних та безпечних умов роботи бюджетних установ та соціальної інфраструктури в холодний період року. Тому органи державної влади та місцевого самоврядування Ужгородського району докладають максимум зусиль для оперативної підготовки та запуску систем опалення.

Про це повідомляє Андрій Кушнірук, перший заступник голови Ужгородської РДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах