172075
16:39 4.102024

В Ужгороді відзначили успішних школярів

Життя 290

В обласному центрі Закарпаття відзначили школярів-двохсотбальників за результатами НМТ та переможців фінальних етапів учнівських олімпіад і міжнародних конкурсів.

Талановитих дітей, їхніх вчителів та батьків привітав Юрій Гузинець – заступник голови Закарпатської ОВА:

«Цього року 80 учнів і студентів нашого краю стали переможцями різних інтелектуальних і творчих змагань. Ми цінуємо вашу наполегливість, яка допомагає отримувати знання, обирати майбутню професію, бути корисними для розвитку і розбудови Закарпаття. Попри всі виклики війни ви залишаєтеся в Україні й разом зі своїми вчителями та батьками докладаєте максимум зусиль для того, щоб показувати найкращі результати».

За високі досягнення керівництво ОВА й облради вручили закарпатським школярам і студентам грошові премії, а їхнім педагогам – почесні відзнаки.

Цього року за максимальну кількість балів з одного предмета на НМТ 30 тис. грн отримали 13 випускників Ужгородського наукового ліцею. По 7 тис. гривень за І місце, 5 тис. грн – за ІІ та 3 тис. грн – за ІІІ місце одержали призери фінальних етапів різних інтелектуальних загальнонаціональних змагань.

35 школярів стали переможцями й лауреатами всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів. 13 учнів здобули призові місця на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, ще 10 юних закарпатців – на Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика.

Грошовими преміями відзначили й призерів обласного конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами». Девʼятеро талановитих школярів отримали по 3 тис. гривень за І місце, 2,5 тис. грн – за ІІ й 2 тис. грн – за ІІІ місце. Журі також визначило особливо активних учасників, яким також вручили заохочення в розмірі однієї тисячі гривень.

Під час урочистостей почесними грамотами департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОВА нагородили й педагогів, які підготували двохсотбальників, переможців всеукраїнських і міжнародних учнівських змагань, а також лауреатів обласного творчого конкурсу.

Для учнів, їхніх вчителів та батьків з концертною програмою виступили талановиті вихованці обласного центру творчості дітей та юнацтва «ПАДІЮН».

Про це інформує Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах