79237
17:06 7.042019

Свято краси та грації: у Хусті відбувся міжнародний фестиваль танцю

Життя 10912

6 квітня у місті над Тисою вирували справжні танцювальні пристрасті. 1200 учасників із різних міст України демонстрували свою майстерність на хустському паркеті, а оцінювала їх міжнародна суддівська колегія.

Організатор та ідейний натхненник масштабного спортивного дійства -заслужений тренер України, суддя вищої міжнародної категорії, президент Закарпатського обласного осередку Асоціації спортивного танцю України, керівник зразкового хореографічного колективу “Танцювальний клуб “Еліт” Владислава Костак.

“Можна сміливо сказати, що у Хусті вже склалася своя танцювальна історія, яка бере початок з 2003-го року, коли ми вперше провели змагання зі спортивного бального танцю “Хуст-Еліт”. З кожним роком подія набирала все більших обертів, тому цьогоріч ми вирішили розширити географію учасників і провести змагання у форматі фестивалю. Особливістю цього заходу стало те, що окрім різних категорій бального спортивного танцю, ми додали “Соло. Дует. Сучасна хореографія”. Родзинка фесту – змагання між командами у сучасному танці”, – поділилася з “Карпатським об`єктивом” Влада Костак.

Танцювальний марафон у місті над Тисою тривав з ранку до пізнього вечора. Змагання проходили у п’яти відділеннях, що відрізнялися за віком та спортивною класифікацією танцюристів. Цікаво, що однією з наймасовіших категорій стала “Соло”, що вкотре засвідчило: спортсмен може бути самодостатнім не лише у парному танцюванні.

“Для донечки це другі змагання. Дебютувала в Ужгороді. Переконана, що подібні змагання – це потужна мотивація для дітей. Вони старанно готуються заздалегідь, аби показати якнайкращі результати, і саме на таких заходах шліфується майстерність, набирається досвід. Донечка отримала неймовірні емоції. Cтомлена, але щаслива”, – поділилася враженнями мама 6-річної Олександри Мар`яна Кедик.

У вечірньому ж відділенні в запальному аргентинському танго закружляли найстарші конкурсанти категорії “сеньйори”, серед яких і пара з Ужгорода – Вікторія Федчук та Ярослав Голованич. Як зізналися гості, спортивними танцями займаються не так давно, але це приносить їм справжнє задоволення та відраду. У Хусті танцюристи виступали вперше, однак відзначили високий рівень підготовки та організації змагань.

До слова, усі дебютанти були нагороджені заохочувальними призами – дипломом учасника та медаллю. А справжнім сюрпризом для присутніх стало нагородження переможців, адже цьогоріч організатори впровадили європейську модель нагородження, а саме – вручення кубків індивідуально кожному учаснику-переможцю танцювальної пари.

Богдана КЛЕКНЕР

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини