162161
17:15 30.042024

На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка

Життя 471

Сьогодні, у День прикордонника України, у селі Лінці Ужгородського району відбулися урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя Руслана Гребенюка. Пам’ятний знак установили на фасаді Лінцівського ліцею, де свого часу навчався прикордонник.

Після повномасштабного вторгнення ворога штаб-сержант Руслан Гребенюк одним з перших став до зброї та боронив рідну землю у складі Луганського прикордонного загону. Разом з побратимами він виконував бойові завдання на Донеччині, у тому числі з оборони Бахмута.

13 лютого 2023 року прикордонник загинув внаслідок прямого влучання ворожого снаряду в окоп позиції. Його поховали у рідному селі Лінці Середнянської територіальної громади.

У заходах з нагоди відкриття меморіальної дошки взяли участь керівництво Ужгородської районної адміністрації, місцевих органів самоврядування, педагогічний склад та учні Лінцівського ліцею, персонал Чопського прикордонного загону, рідні та друзі полеглого захисника. Чин освячення пам’ятного знаку звершив військовий капелан Чопського загону протоієрей Сергій Ємець. Пам’ять полеглого Героя вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до його могили.

Слава Герою України! Вічна пам’ять усім полеглим захисникам!

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах