163908
11:30 5.062024

На Берегівщині відзначили День національної єдності угорців

Життя 533

4 червня на центральній площі села Геча відбувся меморіальний захід на пам’ять про 104 річницю підписання Тріанонського мирного договору. З 2010 року цю подію відзначають як День національної єдності угорців.

У заході взяли участь заступник голови Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС), очільник Берегівського районного осередку організації Йожеф Шін, консул Угорщини в Берегові Ґерґей Тріб, староста села Гече, секретар з питань економіки та місцевого самоврядування ТУКЗ-КМКС Андраш Мештер.

Після вітальної промови старости села виступив місцевий гурток зі збереження народних традицій «Вогняна лілія» (Tüzes Liliom). Після виступу Йожеф Шін та Ґерґей Тріб поклали вінки пам’яті до меморіального знаку «Дерево життя», розташованого на центральній площі.

«День національної єдності угорців – не траурний день, ми вважаємо його святом. Угорці – об’єднана нація, незалежно від місця проживання, чи то в Америці, на Закарпатті, чи десь інде у світі. Це додає нам, закарпатським угорцям, сили в цей період, адже ми відчуваємо, що ми не одні в Карпатському басейні. Ми не одні у світі, всі угорці з нами, як і ми з іншими», – зазначив у коментарі ЗМІ Андраш Мештер.

LI/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах