163912
11:57 5.062024

День національної єдності угорців відзначили у Великій Бийгані

Життя 530

У Великій Бийгані, що на Берегівщині, 4 червня в рамках тихого покладання вінків до пам’ятного знаку орлу-турулу згадали про найбільшу трагедію угорського народу – річницю підписання Тріанонського мирного договору, а також відзначили День національної єдності угорців.

Хор місцевої римо-католицької громади виконав низку тематичних пісень. Відтак консул Угорщини в Берегові Іштван Буцко, заступник голови ТУКЗ-КМКС Йожеф Шін та місцеві мешканці поклали вінки та квіти до меморіального знаку, розташованого в парку Національної єдності.

«Річницю підписання Тріанонського мирного договору відзначають сьогодні у багатьох куточках світу, так само, як і ми, тут, на Закарпатті, сигналізуючи, що ми – теж частина нації. Для угорців, незалежно від того, де вони живуть, в Угорщині чи де-інде, немає нічого важливішого за збереження національної єдності. Тільки таким чином ми зможемо рухатися вперед. Ми можемо з упевненістю дивитися в майбутнє, якщо відчуватимемо підтримку материнської країни», – зазначив у коментарі журналістам після покладання квітів Йожеф Шін.

dózsa/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах