161413
08:46 15.042024

У Берегові відбулася конференція для працівників мистецьких шкіл Закарпаття

Життя 533

13 квітня Закарпатське угорське педагогічне товариство (KMPSZ) організувало та провело конференцію для працівників мистецьких шкіл у ЗУІ ім.Ф.Ракоці ІІ у місті Берегово. У заході взяла участь 61 особа з 11 шкіл Закарпаття.

Присутніх привітала Анджеліка Кепіч, завідувачка сектором мистецтв ЗУПТ.

«Асоціація педагогів створила професійну спілку музичних педагогів, щоб мати форум, де закарпатські вчителі музики зможуть пізнати кольоровий світ музики та заглибитися в нього, а також звернути увагу на те, яке місто та роль відіграє музика у світі», – підкреслила Ілдика Орос, президентка ЗУІ та KMPSZ, а потім привітала піаніста з Будапешта Андрею Варнадь, лауреата премії Ференца Ліста, яка цього року отримала нагороду заслуженого артиста Угорщини.

«Програма «Музична магія» стала історією успіху, однією з колисок якої є Закарпаття. Це диво. Це диво, що в країні, де лунають сирени повітряної тривоги, де реве зброя, молоді й старі разом все-таки насолоджуються силою музики. Ми часто задаємося питанням, що важливіше: дорога чи пункт призначення? Думаю, ми вже в дорозі”, – сказала Варнадь, а потім подякувала закарпатським прихильникам за номінацію на звання заслуженого артиста Угорщини.

Після відкриття відбувся презентаційний навчальний урок під назвою «Разом грати радість», де пані Андрея показала вчителям усе, що відбувається на кожному уроці, поділилася, як і які поради вона дає учням.

У другій половині відбувся концерт, у якому твори угорських композиторів виконували викладачі та студенти закарпатських мистецьких шкіл.

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах