160927
15:32 2.042024

Відбулось чергове засідання НТР Ужанського НПП

Життя 620

28 березня у змішаному форматі відбулось чергове засідання науково-технічної ради Ужанського НПП під головуванням в.о. директора Ярослава Шукаля. У засіданні взяли участь 21 член НТР Ужанського НПП, з яких 9 долучились до засідання за допомогою дистанційної присутності в режимі відео-конференції із застосуванням програми Google-meet. На запрошення участь у засіданні прийняли директор національного парку «Полоніни» (Словаччина) Мартіна Власакова, начальник Управління Державного агенства меліорації та рибного господарства у Закарпатській області Бреза Юрій Павлович.

На розгляд НТР було винесено наступні питання:

1. Інформація про виконання плану науково-дослідних робіт та еколого-освітніх заходів за 2023 рік.

2. Інформація про виконання плану рекреаційної діяльності за 2023 рік.

3. Про підсумок проведення природоохоронних заходів на території ПЗФ Ужанського НПП за 2023 рік.

4. Погодження плану проведення інших рубок, пов’язаних та не пов’язаних з веденням лісового господарства (інших рубок) на 2024 рік на вилученій території ПЗФ Ужанського НПП.

У різному було погоджено підтримку кандидатури директора Інституту екології Карпат НАН України, доктора біологічних наук, професора Данилика Івана Миколайовича у конкурсі на відкриту вакансію члена-кореспондента Національної академії наук України за спеціальністю “популяційна екологія” (без граничного віку).

Напередодні засідання члени НТР парку отримали порядок денний, матеріали та проекти рішень для ознайомлення.

По питаннях порядку денного відбулось обговорення.

Членами НТР було одноголосно прийнято позитивні рішення по всіх питаннях порядку денного із врахуванням пропозицій та рекомендацій, озвучених під час засідання.

В.о. директора Ярослав Шукаль привітав членів НТР – заступника директора Карпатського біосферного заповідника, д.б.н., професора Федора Гамора з днем народження, провідного наукового співробітника відділу науково-дослідної та еколого-освітньої діяльності Коваль Нелю Пилипівну з присвоєнням звання доктор філософії у галузі біології, висловив подяку Марискевич О.Г. та Франкфуртському зоологічному товариству за допомогу.

Феннич Василь Степанович, член НТР, директор НПП «Зачарований край» подарував для Ужанського НПП два саджанці Шевченкової верби.

Про це інформує Ужанський національний природний парк.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах