156936
15:18 20.122023

Народна майстерня «Резеда» провела різдвяний концерт

Життя 1162

Берегівська Народна майстерня «Резеда» провела традиційний підсумковий концерт. Різдвяну атмосферу своїми виступами підкреслили не лише її вихованці, але й викладачі.

На початку заходу присутніх привітала директорка Народної майстерні «Резеда» Еніке Вараді. «Сьогодні я хочу висловити подяку передусім батькам, без підтримки яких ми б не змогли виконувати свою роботу. По-друге, ми вдячні за те, що цього року, незважаючи на складнощі, уже було дещо легше, адже ми мали електрику й воду, тож знову могли працювати в людських умовах», – наголосила вона. Еніке Вараді зазначила, що діти старанно готувалися до виступу, а ті, хто виходить на сцену вперше, – з великим хвилюванням.

Керівник Консульства Угорщини в Берегові Іштван Дєбнар під час свого виступу повідомив, що уряд Угорщини приділяє особливу увагу роботі Народної майстерні «Резеда» й цінує професійну діяльність її викладачів, адже вони щодня роблять усе, аби наблизити до дітей угорську народну культуру.

Іштван Мароші, директор Греко-католицького центру ім. Елемира Ортутая, де проводився захід, зазначив, що заклад дуже радий учергове приймати у своїх стінах Народну майстерню з різдвяним концертом. За його словами, греко-католицькі церковні традиції базуються на народних піснях і традиціях. «Зараз, коли ми готуємося до святкування Різдва Христового, цей захід теж допомагає замислитися, підготувати душу до світлого свята».

Після вітальних промов почався виступ вихованців «Резеди». Вони представили народну музику, танці, пісні різних регіонів Карпатського басейну.

Танцювальну програму з дітьми підготували викладачі Пейтер Орос та Еніке Вараді, гру на смичкових інструментах – Чаба Вамоші, на цимбалах – Сільвія Курендаш, спів та гру на цитрі – Шарлотта Шимон. Музичний супровід для танців забезпечив ансамбль «Шодро», доповнивши свої ряди маленькими вихованцями-скрипалями.

На завершення діти разом заспівали колядки.

Захід відбувся за підтримки Фонду ім. Шандора Чорі та Фонду ім. Габора Бетлена.

(Kővári/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах