156627
16:38 13.122023

Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні зустрівся зі студентами УжНУ

Життя 766

У вівторок, 12 грудня, у залі засідань Вченої ради УжНУ, відбулась зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою. На заході також були присутні проректорка Мирослава Лендьел, начальниця відділу міжнародних зв’язків Оксана Свєженцева та викладачі й студенти УжНУ.

Відкрила захід проректорка Мирослава Лендьел: “Ми, як виш регіону, який межує з багатьма країнами, співпрацюємо з великою кількістю закордонних освітніх установ. Проте один із найпотужніших контактів сформувався саме з академічною спільнотою Румунії – близько 9-ти інституцій тісно співпрацюють з нами. Наші студенти мають змогу брати участь в академічній мобільності в Румунії. А також ми маємо досвід реалізації міжнародних проєктів, які фінансуються ЄС. Такі кроки сприяють добросусідським відносинам між нашими народами. Також хочеться подякувати від імені студентів та співробітників Ужгородського національного університету за підтримку Румунії в часи російської агресії проти України”.

Посол Румунії в Україні Александру Віктор Мікула зауважив: “Радий можливості бути сьогодні разом з вами. Дійсно, спільно ми зуміли побудувати хороші відносини між нашими народами. Трагічні подій після повномасштабного російського вторгнення тільки підсвітили наші багаторічні зв’язки. Цей період ще більше розкрив ту роботу, яка вже була проведена та стимулював до нових ідей для співробітництва. Про це говорить той факт, що коли румунські партнери прагнули допомогти чи підтримати своїх українських колег, практично завжди вони вже знали до кого звернутись і мали для цього певну контактну особу. Нашою роллю останні два роки була всебічна підтримка України – політична, гуманітарна та військова. Зараз можемо сказати, що наша співпраця почала охоплювати нові сфери, які стосуються не тільки сьогодення, а й перспектив. У цьому контексті вступ України до ЄС – це та спільна робота, яка має всі шанси принести позитивні плоди”.

Змістовна розмова між Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні та студентами й викладачами УжНУ стосувалась підтримки партнерських зв’язків, європейського майбутнього України, долучення УжНУ до євроінтеграційних процесів, вигідне географічне розташування Ужгорода, пошук майбутніх кроків для співпраці та перспектив для молоді.

Ганна Фельцан, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах