70046
15:10 28.112018

Угорщина подарує новий автомобіль Свалявському обласному будинку дитини

Життя 4008

Сьогодні, 28 листопада, у стінах Генерального консульства Угорщини в Ужгороді відбулося урочисте підписання договору про надання допомоги Свалявському обласному будинку дитини.

Основною метою такої допомоги є покращення умов життя більш ніж 100 вихованців дитбудинку, які потребують особливої уваги. Міністерство зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини надає кошти, необхідні для оновлення автопарку та реконструкції будівлі Свалявського обласного будинку дитини.

Йожеф Бугайла, Генеральний консул Угорщини в Ужгороді розповів, що завдяки зверненню керівництва Закарпатської обласної державної адміністрації така допомога стала можливою.

«Незалежно від того, які складні зараз відносини між нашими країнами ми завжди готові протягнути руку допомоги, адже вона абсолютно незалежна від стосунків двох держав. Сьогодні ми заключимо договір, який гарантує виконання Угорщиною своїх зобов’язань: будівництва навісу для зберігання твердого палива та закупівлю спеціалізованого транспортного засобу, який буде придатний для перевезення діток зі спеціальними потребами».

Пан консул також зауважив, що вперше відвідав Свалявський обласний будинок дитини з Йосипом Борто, першим заступником голови Закарпатської обласної ради та заступником голови ГО «ТУКЗ-КМКС», і ще тоді звернув увагу на жахливий стан авто, в якому змушені перевозити вихованців дитбудинку. Транспортний засіб зовсім заржавілий, з пробігом у понад 600 тисяч кілометрів та не відповідає жодним заходам безпеки, тому його заміна є нагальною.

Губернатор Закарпаття, Геннадій Москаль, що теж був присутній на письмовому закріпленні домовленостей наголосив, що жодних непорозумінь між Будапештом і Закарпаттям на сьогоднішній день немає: «У нашій державі «хромає» соціальний захист, а постійна нехватка коштів робить медицину є однією з найважливіших проблем сучасності. Тому така благодійна допомога завжди доречна та потрібна і ми щиро вдячні за неї!».

У свою чергу Йосип Борто зауважив, що у Свалявському дитбудинку понад 100 діток живуть в достатньо хороших умовах, а тамтешні вихователі оточують їх теплом та турботою.

«Під час мого перебування там крім позитивних моментів я бачив і проблеми закладу, дві з них ми якраз сьогодні почали вирішувати. Сподіваємось, що після такої допомоги рівень фахової роботи закладу стане якіснішим, а умови життя діток покращаться», – додав пан Борто.

Володимир Бейреш, головний лікар Свалявського обласного будинку дитини подякував меценатам та розповів про функціонування закладу, який призначений для виховання дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, а також дітей, які ще не мають визначеного статусу. Наразі в дитячому будинку перебуває 110 діток.

Тож заяву про наміри підписали Володимир Бейреш, головний лікар Свалявського обласного будинку дитини та Йожеф Бугайла, Генеральний консул Угорщини у м. Ужгород. Вже незабаром у Сваляві відбудеться урочиста передача нового транспортного засобу придбаного за фінансування уряду Угорщини.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини