64717
20:36 28.092018

Море пива та позитивних емоцій: в Ужгороді розпочалися Чеські дні

Життя 5324

В Ужгороді відбулося урочисте відкриття Днів Чеської Республіки на Закарпатті. Присвячені вони 100-річчю від дня заснування Чехословаччини, в складі якої, у свій час, перебувало і Закарпаття.

Площу Народну для проведення свята обрали не випадково. Її забудова почалася на початку 1930-х років, під керівництвом чеського архітектора Франтішека Крупки.

У рамках фесту площа Народна перетворилася на маленьке «чеське містечко».

Протягом трьох днів, 28-30 вересня, ужгородці та гості міста, матимуть змогу ознайомитись з чеською культурою, скуштувати національну їжу та продегустувати чеське пиво.

В офіційному відкритті свята взяли участь Надзвичайний і Повноважний посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула, гетьман Устецького краю Олдржіх Бубенічек, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та голова облради Михайло Рівіс, міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

– Я щиро вітаю усіх горожан та гостей міста з відкриттям Чеських днів на Закарпатті. Я дуже радий зараз знаходитися на тому місці, де колись чехи залишили багато історичних слідів. Нині відзначаємо не тільки 100-річчя від дня заснування Чехословаччини, але й плідні роки співпраці двох незалежних країн. Я впевнений, що чеські дні дадуть великий поштовх для розвитку між Україною та Чехією, – наголосив Повноважний посол Чеської Республіки в Україні Радек Матула.

Привітав учасників свята і голова ОДА Геннадій Москаль, який подякував за вдалу співпрацю чеській стороні та жартуючи назвав фестиваль Днями чеського пива. Відтак побажав усім гарно відпочити на святі.

На фесті, який триватиме до неділі, представлено продукцію чеських компаній, котрі хочуть співпрацювати з бізнесменами нашого краю. За словами організаторів – Чеського Дому Регіонів в Ужгороді, такий фестиваль проводитиметься лише в трьох містах світу — Брюсселі, Празі та Ужгороді.

Тож якщо хочете ознайомитися із культурою іншої країни, продегустувати її кухню та хмільні напої, або ж просто розважитися – вам на чеський фестиваль. У суботу, 29 вересня, захід стартуватиме з 10:30 і триватиме до 22:00. У неділю, 30 вересня, фестиваль чекає на відвідувачів з 10:30.

 

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини