4436
10:12 11.052016

У Малому Раківці освятили нове кладовище, територія якого два гектари. ФОТО

Життя 13027

Раковець нове кладовище 1У Фомину неділю, 8 травня, в селі Малий Раковець Іршавського району освятили нове кладовище та хрест на його території, який зроблений з чорного мармуру. Воно знаходиться в присілку Ковбасовиця і займає два гектари. Обряд освячення провів отець Михаїл, настоятель місцевої Свято-Покровської церкви.

Територію нового цвинтаря облагородив, обгородив, встановив вхідні ворота та хрест місцевий житель Іван Савко зі своєю родиною. Іван Савко – екс-голова Іршавської районної ради, теперішній депутат Закарпатської облради.

-У нашому селі 6 цвинтарів, три з них закриті, – розповіла голова Малораковецької сільської ради Емілія Лях кореспонденту «Карпатського об’єктива». – На Горбі (присілок. – примітка автора)  на новому кладовищі (поруч – старе), яке розміщене на 50 сотках, перше поховання було здійснене 30 років тому. Наразі майже заповнене, є тільки декілька вільних місць, які люди залишили для себе біля рідних. Питання відкриття нового цвинтаря – нагальне, бо місце вічного спокою на Худовиці, де ховають покійних з центру села, теж майже заповнене. Два гектари землі сільської ради ми і виділили під ці потреби.

У Малому Раківці проживає 3128 чол. Засноване 1325 року. Розташоване у підніжжі трьох гір Вулканічного хребта Українських Карпат – Тупого, Китиці, Товстої.

Тетяна Грицищук, фото автора

Раковець нове кладовище 2 Раковець нове кладовище 3

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах