130678
09:14 2.062022

Санаторій на Мукачівщині отримав гуманітарну допомогу для переселенців, яких прихистив на початку війни

Життя 5307

Рятуючись від постійних обстрілів та жахіть війни до нашого краю прибули сотні тисяч вимушених переселенців, які шукали прихистку та спокою. Тож керівництво відомого закарпатського лікувально-оздоровчого санаторію «Квітка полонини» не вагаючись прийняло у себе понад 560 осіб, що майже вдвічі перевищило кількість наявних ліжкомісць.

Наразі ситуація трохи стабілізувалася і в санаторії перебувають усього 150 вимушених переселенців. З них 22 особи проживають та харчуються в закладі повністю безоплатно. Для безпеки проживаючих у санаторії обладнали бомбосховище та забезпечили його всім необхідним.

У рамках програми «Угорщина допомагає», представники Генерального консульства Угорщини в Ужгороді передали керівництву санаторія «Квітка полонини» продукти харчування та засоби особистої гігієни, які зараз такі необхідні.

«З перших днів війни наш санаторій відкрив двері для людей, які були змушені покинути власні домівки внаслідок війни Росії проти України. Тоді до нас прибуло багато жінок з дітьми і завдяки допомозі небайдужих закарпатців для них ми облаштували окремі кімнати для ігор та забезпечили місця для навчання. Люди були надзвичайно емоційно виснажені і потребували не лише затишку і спокою, а й психологічної допомоги. Наші лікарі відгукнулися та всіма силами намагалися надати допомогу зі свого боку», – розповідає Агнеса Кеменяш, комерційний директор санаторію «Квітка полонини».

Пані Агнеса зазначила, що завдяки саме такій допомозі, яку отримали й від Генконсульства, вдалося встановити спеціальну цінову політику, що забезпечувала б утримання персоналу та закладу загалом. Крім того, комерційний директор санаторію «Квітка полонини» подякувала благодійникам, які відгукуються на звернення закладу та підтримують у такий складний час.

Консул дипломатичної установи Угорщини в Ужгороді Ференц Папп наголосив, що уряд країни-сусідки завжди готовий допомогти там, де в цьому є потреба. Цього разу гуманітарний вантаж на Закарпаття привезли з міста Загонь – коробки з консервами, печивом та засобами особистої гігієни. Крім того, в рамках програми «Угорщина допомагає», в нашому краї запустили виробництво макаронних виробів, 150 кілограм яких теж передали на потреби санаторію: «Така допомога дозволить й надалі забезпечувати харчування вимушених переселенців, що наразі проживають у закарпатському санаторії».

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах