122799
17:40 2.012022

У Перечині на Новий рік народилася одна-єдина дівчинка

Життя 6622

Другого січня 2022 року кореспондентка «Карпатського об’єктива» завітала до пологового відділення Перечинської лікарні і з’ясувала, що 1 січня тут на світ з’явилася дівчинка. Її вага – 2850 грам, а зріст – 49 см.

Я поспілкувалася з породіллею. 26-річна пані Галина проживає у селі Тур’ї-Ремети.

– Маю сина Юрика, йому 4 роки і 9 місяців. Друга вагітність проходила добре, узістка сказала, що буде дівчинка. Ми з чоловіком дуже зраділи. Пологи мали бути 10-15 січня. 31 грудня о десятій вечора почав поболювати живіт як під час місячних. Новий 2022 рік зустріли вдома. О п’ятій ранку біль посилився. Вранці зателефонувала своїй лікарці, яка вела мене. Вона порадила їхати до лікарні. Ми так і зробили. Прибули до відділення о 12-ій, а вже о 14.30 народила. Акушерка та лікарка Світлана Кость допомагали мені, радили, як поводитися, щоб пологи пройшли успішно. Користуючись нагодою, хочу висловити всім подяку. Поки що ім’я новонародженій донечці не обрали.

Під час розмови дізналася про дуже цікаве повір’я.

– Якщо першою у новорічну ніч чи у перший день Нового року народиться дівчинка, то це на мир. Дав би Бог, аби та війна на Сході України припинилася, – сказала медсестра палати новонароджених Мар’яна Ковач. Тут вона працює 41 рік. – Цього року в Перечині народилася першою дівчинка. Це хороший знак – на мир, війна припиниться.

Цікаво, що вона приймала пологи у матері Галини та самої Галини, коли та народжувала первістка.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах