118507
11:21 13.092021

Міжнародну виставку та ярмарок товарів Турул-експо провели на Берегівщині

Життя 10046

Уже ввосьме в селі Пийтерфолво, тепер уже Берегівського, а нещодавно Виноградівського району, пройшов масштабний Турул-експо – міжнародна виставка та ярмарок товарів. На спільній локації зібралося чимало виробників сільгосппродукції, товарів домашнього вжитку. Крім того, на заході свої товари й послуги презентували місцеві підприємці – від занять по робототехніці до тракторів та газонокосарок.

Із року в рік Спілка угорських підприємців Закарпаття є одним із головних організаторів заходу та запрошує велику кількість гостей – як із Закарпаття, так і з-за кордону. Минулоріч, через карантинні обмеження, спричинені пандемією коронавірусної інфекції, захід провели тільки в онлайн-площині, тому 2021-й члени Спілки чекали з нетерпінням.

Тож цьогоріч Турул-експо тривав аж три дні. Стартував захід із великого концерту в п’ятницю ввечері. Наступного ж дня провели сам міжнародний ярмарок, який розпочали з урочистого відкриття та вітання гостей зі святкової сцени. До заходу долучилися представники органів місцевого самоврядування області Саболч-Сатмар-Берег та Закарпаття, Асоціації підприємців та Міністерства сільського господарства Угорщини, дипломатичного корпусу Угорщини в Ужгороді та Берегові, угорських громадських організацій, зокрема ГО «ТУКЗ – КМКС» та духовенства.

Оскар Шестак, голова Загальних зборів області Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина), зазначив, що в період пандемії, коли після тривалої вимушеної перерви всі сфери життя людини поступово повертаються до попореднього ритму, важливо відчувати підтримку та єднання.

«Незважаючи на кордони, пандемію, наша область та Закарпаття завжди залишатимуться хорошими партнерами й продовжать тісну співпрацю в різних напрямках – від економіки до культури», – додав пан Оскар.

Іштван Якоб, віцеспікер парламенту Угорщини, президент національної асоціації аграріїв Угорщини, у своїй промові звернув увагу присутніх на те, що тільки спільними зусиллями можна досягти однієї з основних цілей – забезпечити можливість гідно жити та працювати в рідному краї.

«Угорщина докладає всіх зусиль задля того, аби забезпечити таку можливість для всіх членів угорської громади, що проживають у різних куточках Карпатського регіону. Як би не було сумно про це говорити, проте саме 150-тисячна угорська громада Закарпаття на сьогодні знаходиться у найбільш скрутному становищі. Я переконаний, що «15 мільйонів угорців» просто зобов’язані допомагати та підтримувати всі наші громади. Тож для нас важливим було створення благодійного фонду «Егана Еде», адже завдяки його плідній роботі зуміли допомогти тисячам закарпатців», – наголосив Іштван Якоб.

Голова Спілки угорських підприємців Закарпаття Ласло Віраг розповів, що в період пандемії вони розпочали активну роботу в онлайн-площині. Наразі чисельність членів Спілки перевищує 2500 осіб. А вже наступного року Спілка відзначатиме 25-ту річницю з дня заснування.

«Наша спілка робить усе для того, аби підтримати місцевих підприємців, товаровиробників. Ми створили чимало програм, які з року в рік користуються попитом», – додав голова Спілки підприємців.

Під час урочистого відкриття вручили головні нагороди найуспішнішим підприємцям Закарпаття в категоріях «Бджоляр року», «Ремісник року», «Винороб року» та інших. Крім того, завдяки ініціативі Молодіжної спілки угорських підприємців Закарпаття велася автивна робота над «підприємницьким брендом». Нові дерев’яні таблички загального бренду Спілки угорських підприємців Закарпаття теж вручали на святковій сцені тим, хто долучився до великої ініціативи та став частиною спільної роботи.

Після вручення заслужених нагород та відзнак провели круглий стіл та форум за участі підприємців, де вони мали змогу обговорити всі наболілі питання та разом шукати шляхи їхнього вирішення. Організатори потурбувалися й про музично-розважальну програму – на сцені можна було побачити виступи танцювальних та музичних колективів, а ввечері потанцювати самим під запальні треки діджея.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах