117114
16:47 13.082021

Берегово прийматиме міжнародний джазовий фестиваль

Життя 9030

Берегівчани завжди пишалися багатим соціально-культурним життям міста, адже тут частенько проводять різноманітні фестивалі, ярмарки, концерти та театральні вистави. І вже незабаром, у місцевому амфітеатрі, проведуть перший міжнародний джазовий фестиваль.

Фестиваль організували спільними зусиллями дипломатичні представництва країн-учасниць Вишеградської четвірки (Угорщина, Польща, Чехія, Словаччина) з нагоди початку річного головування Угорщини в регіональній організації, яке стартувало 1 липня та триватиме до 30 червня 2022 року.

Матяш Сіладі, Генеральний консул Угорщини в Берегові висловив радість з приводу того, що епідеміологічна ситуація в країні дозволяє проводити масові заходи, тому таку можливість варто використати і надалі запланувати безліч культурних подій.

«Це буде перша та безпрецедентна культурна подія, організована Вишеградською четвіркою, яку ми сподіваємося проводити щороку. Мистецтво немає кодонів та об’єднує народи», – додав керівник дипломатичної місії Угорщини.

Попри те, що рішення провести джазовий фестиваль у Берегові прийняли усього два місяці тому, протягом цього часу вдалося організувати цікаву програму. 3 та 4 вересня до Берегова приїдуть п’ять відомих джазових гуртів з кожної країни-учасниці Вишеградської четвірки та України: «Шарік Петер Тріо», «Пап-джаз-квартет», «АМС Тріо», «Райношек бенд» та піаніст Пьотр Вилежол.

Надія Ловга, заступник міського голови Берегова зазначила, що Берегівська міська рада завжди готова стати партнером у проведенні культурних заходів, як це відбулося і при організації джазового фестивалю.

«Наше місто найближчим часом прийматиме три важливі культурні заходи – це і опера, і виступ хору, і джазовий фестиваль. Тож запрошуємо відвідати ці чудові події!», – розповіла пані Надія.

Важливо додати, що задля зручності берегівчан, які захочуть відвідати джазовий фестиваль організують безкоштовне автобусне сполучення до амфітеатру від площі імені Ференца Ракоці ІІ.

Закарпаття на фестивалі представлятиме «Пап-джаз-квартет» – один з найвідоміших ромських колективів краю. Гурт був засновий у 1995 році в Ужгороді Вільмошом Папом старшим, спадщину якого й наладі продовжує розвивати його син – Вільмош молодший. Представляючи жанр «етно-джазу» репертуар квартету забарвлений угорськими, ромськими, румунськими музичними мотивами національних меншин Закарпаття та власними композиціями Вільмоша Папа.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
Всі новини