115360
15:29 26.062021

Вакцинація для всіх: у Мукачеві цими вихідними щеплюють усі бажаючих

Життя 6899

26-27 червня у сесійній залі Мукачівської районної адміністрації, що на вулиці Штефана Августина 21, працює Центр вакцинації.

Однією з перших щепитися прийшла пенсіонерка Верона Йосипівна. «Я почуваю себе добре. Вакцинуюся, бо не хочу хворіти на коронавірус. Страшна хвороба, тому навіть не задумувалась. Добре,що можна так просто прийти і зробити укол», – каже жінка.

Отримати першу дозу щеплення можуть не лише ті, хто зареєструвався через додаток «Дія», а й ті, хто просто виявив бажання і прийшов з паспортом. Щеплюють усіх бажаючих китайською вакциною CoronaVac, тримають їх у міні-холодильниках. Ревакцинація відбудеться приблизно через 28 днів, розповідає керівник відділу по взаємодії з органами місцевого самоврядування, Сергій Гуташ.

«Станом на 11 годину 26 червня в нас вакцинувалося вже близько 80 людей. Що стосується вікової категорії, то багато молодих людей, але і старші також приходять. Я б сказав вакцинуються 50 на 50. Для того, аби вакцинуватись, потрібно просто прийти з паспортом та не мати скарг на здоров’я», – розповідає керівник.

«Спочатку люди заповнюють анкети та проходять огляд у лікаря, далі вакцинуються та пів години знаходяться під наглядом лікарів. Така міра безпеки необхідна для того, аби не пропустити можливі побічні дії від вакцини. Це може бути: анафілактичний шок, втрата свідомості та інші скарги», – діляться інформацією Любов та Мар’яна, працівниці Центру вакцинації.

Протипокази до вакцинації, кажуть медики, – перенесений колись анафілактичний шок та проблеми з кров’ю. У таких випадках варто проконсультуватись з лікарем.

Вакцинуватимуть усіх охочих і в неділю, 27 червня. Зробити це можна з 10 до 15 години.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах