111647
18:01 1.042021

Закарпаття вже незабаром може вийти з червоної зони

Життя 8481

Про це нині під час брифінгу повідомив Мирослав Білецький, перший заступник голови ОДА. 

Якщо позитивна динаміка  захворюваності на коронавірус в Закарпатті буде продовжуватися й надалі, можна розраховувати на те, що Державна комісія ТЕБ та НС розгляне можливість віднести область до «помаранчевої» зони.

– Вперше за останній тиждень кількість виписаних перевищує кількість госпіталізованих, – наголосив Мирослав Білецький.

У свою чергу директор департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА, Анатолій Пшеничний розповів, що наразі в області понад 1000 вільних ліжок у 17 закладах охорони здоров’я. У період з лютого на Закарпатті розширювали ліжковий фонд – додали понад 700 ліжок для пацієнтів з COVID-19. Загалом в регіоні розгорнуто 2550 ліжкомісць.

– Щодо виконання вимог Уряду стосовно 80%-ї забезпеченості ліжок киснем, то сьогодні у закарпатських лікарнях ліжка забезпечені на 79,1%.

Середня навантаженість на одну бригаду медиків тепер складає 20-22 осіб, а не як раніше 40-50 пацієнтів, – зазначив Анатолій Пшеничний.

Що стосується вакцинації, то за словами головної епідеміологині області Вікторії Тимчик, за весь період вдалося щепити 5 тис 200 людей. Нині на Закарпатті працюють 16 пунктів щеплень.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах