84829
11:52 8.062019

МОЗ України дозволив вакцинувати дорослих від кору коштами бюджету

Життя 2834

Міністерство охорони здоров’я України дозволило вакцинувати від кору коштами бюджету дорослих будь-якого віку, які контактували з хворими на кір або за результатами тестів не мають імунітету.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я, відповідний наказ відомства про внесення змін до календаря вакцинації зареєстровано в Міністерстві юстиції.

Згідно з наказом вакцини від кору коштами держбюджету також зможуть отримувати дорослі будь-якого віку, які не хворіли на кір і не мають підтверджених даних про щеплення в медичній карті.

При цьому МОЗ зазначає, що дорослій людині достатньо зробити одне щеплення проти кору для формування імунітету.

Крім цього, дозволяється вакцинувати від кору дітей віком від шести місяців (раніше – від дев’яти місяців) за наявності епідемічних показань, пов’язаних із можливим ризиком інфікування в разі контакту дитини з джерелом інфекції.

При цьому введена при контакті доза не зараховується як перша доза вакцинації за віком. Подальші планові щеплення здійснюватимуться відповідно до календаря профілактичних щеплень, з дотриманням інтервалу між нульовою дозою і наступними плановими щепленнями не менше одного місяця.

“Зробити щеплення можна в комунальному медзакладі, де пацієнт підписав декларацію із сімейним лікарем, терапевтом або педіатром. На початку літа вакцинуватимуть безкоштовно також у приватних медзакладах і лікарі-ФОП, які підписали договір із Національною службою здоров’я України”, – уточнює МОЗ.

Як наголошують у відомстві, всі області України повністю забезпечені вакцинами, закупленими державним коштом, за календарем щеплень.

Як повідомлялося, станом на початок травня в Україні від початку 2019 року на кір захворіли 45,147 тис. людей., зокрема 24,026 тис. дітей.

У низці областей від початку року відбувалася кампанія з вакцинації дітей, котрі не мали щеплення від кору.

Згідно з даними МОЗ станом на 18 квітня 2019 року в Україні було понад 1,002 млн доз вакцин КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США.

Інтерфакс-Україна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах