84808
10:28 8.062019

Аеропорт «Ужгород» нарешті запустив прямі рейси до столиці

Життя 4275

З Ужгорода до Києва за дві години. Тепер це не мрії, а реальність.

Днями, вперше після відновлення летовища, відбувся прямий переліт до столиці без зупинки у Львові. Із 26 місць у літаку було зайнято – 6: троє пасажирів, а також знімальна група місцевого телеканалу.

Виліт відбувся о 7.00 ранку, реєстрація закінчилася за 15 хвилин до відправлення. А вже о 09:00 літак приземлився у Київському Міжнародному аеропорту ім. І. Сікорського. Пасажири одноголосно підтвердили, що пряме авіасполучення – це дуже зручно.

Перший рейс здійснив літак компанії «Мотор-Січ», яка забезпечувала цей маршрут раніше. Щоправда, донедавна він був зовсім незручним – із пересадкою у Львові, яка тривала близько трьох годин. Звичайно, що такий розклад руху не підходив пасажирам. Адже тоді вся суть сполучення зі столицею втрачалася.

Варто зазначити, тільки-но компанія «Мотор-Січ» заявила про нерентабельність рейсів, Закарпатська обласна рада виділила гроші на підтримку Ужгородського аеропорту. Зокрема рішенням сесії депутати дофінансували програму на 2 мільйони гривень. Той, у свою чергу, взяв на себе всю відповідальність зі здійснення рейсів.

Щоб рейс був рентабельним для авіакомпанії, літак повинен бути заповненим на 70%. Тож як саме буде компенсовувати аеропорт збитки, поки невідомо. Кажуть, підсумовуватимуть за місяць. Щоправда, це можливо тільки до того часу, поки рейс напрацьовуватиме пасажиропотік.

За словами директора Ужгородського аеропорту Руслана Лііса, серед пасажирів були як закарпатці, так й іноземці. До речі, квитки вже купують заздалегідь. Зокрема, як повідомляють працівники Ужгородського аеропорту, вже купили квитки і на 19 червня. Згідно з онлайн-сервісом, квиток з Ужгорода до Києва коштує 2576 гривень.

За затвердженим графіком польотів рейс курсуватиме щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці. О 7.00 ранку літак відлітатиме до Києва, а повертатиметься того ж дня о 20.30.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах