42095
14:00 4.102017

До Ужгорода завітала делегація з міста-побратима Дармштадта

Життя 2666

Сьогодні, 4 жовтня, в історико-культурному комплексі «Совине гніздо» відбулася офіційна зустріч німецької делегації з Дармштадта – міста-побратима Ужгорода. З Німеччини до обласного центру Закарпаття приїхали компетентні фахівці в різних галузях: економіки, культури, комунального господарства, охорони навколишнього середовища. Протягом кількох днів вони проведуть в Ужгороді кілька важливих зустрічей спрямованих на партнерську співпрацю та обмін досвідом.

1

У вітальному слові міський голова Богдан Андріїв, наголосив, що цьогоріч виповнилося 25 років з моменту підписання партнерської угоди між містами.

«За цей час багато ужгородських школярів побували в Дармштадті. За програмою обміну діти разом із вчителем жили в німецьких сім’ях, вчилися там у школах. Вони мали змогу добре вивчити німецьку і познайомитися з культурою іншої країни. Ми сподіваємося на подальшу співпрацю з містом Дармштадтом та реалізацію напрацьованих проектів, які ми можемо втілити в життя, як у місті Дармштадті та в Ужгороді. Сподіваюся, що перебування в нашому місті буде для вас приємним і ви поїдете додому з хорошим настроєм», – зазначив міський голова.

Керівник делегації міста Дармштадта Дірк Молтер подякував за теплий прийом. Відтак зазначив, що досих пір стосунки між містами-побратимами розвивалися у рамках обміну між школярами, а тепер ця співпраця трошки змінитися.

2

«Ми хочемо зупинитися на реалізації більш конкретних проектів. Йдеться про роботу в області екології, переробці сміття, енергозберігаючих технологій, культури. Зовсім недавно у червні у Дармштадті відбулася наша перша конференція у рамках партнерських відносин. Наступні чотири дні ми проведемо нашу другу конференцію, але вже в Ужгороді. Дійсно наша робота повинна бути направлена на те, щоб приблизити Україну до Європи. Сподіваємося, що наші партнерські стосунки сприятимуть цьому».

Представниця міського магістрату з Дармштадту фрау Аліна розповіла, що 2016 році вперше був представлений проект цієї співпраці. Мова йде про те, щоб посилити стосунки між громадами двох міст, більш конкретизувати їх.

«Назва проекту – «Дармштадт та Ужгород – нові напрямки роботи». Ми би хотіли залучати до роботи не тільки представників влади наших міст, але й простих громадян», – розповіла фрау Аліна.

Окрім втілення конкретних проектів у планах делегації створити в нашому місті об’єднання «Дармштадт-Ужгород» та відкрити «Дармшдатський дім».

Христина БІКЛЯН

3 4

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах