171571
16:51 26.092024

Закарпатські гвардійці і місцеві волонтери провели школярам уроки мужності

Життя 194

Бійці закарпатського підрозділу НГУ спільно з представниками громадської організації «Крила янголів» завітали до шкіл Ужгорода. Тут вони провели відкриті уроки. Дітям представили техніку та озброєння підрозділів Нацгвардії, а волонтери показали, які безпілотники збирають для бійців.

Багатолюдно на плацу однієї зі шкіл Ужгорода. Понад сто учнів зібрав урок мужності, який організували нацгвардійці спільно з волонтерами. Військовослужбовці продемонстрували техніку та зброю мобільної вогневої групи прикриття повітряного простору, зразки стрілецької зброї вітчизняного та іноземного виробництва, а кінолог презентував навички службових собак.

«Мені все дуже цікаво. Особливо автомати, гранатомети і дрони.» Я сама приїхала в Ужгород з Торецька. Зараз моє місто практично повністю зруйновано, але наші військові намагаються його втримати. Я вдячна їм за їхній подвиг, і мені цікаво, за допомоги якої зброї вони захищають нас. Вважаю, що такі уроки корисні. Все це виховує в нас почуття патріотизму», – розповіла школярка Ксенія.

«Мені було цікаво дізнатися, як працює ця бойова група на пікапах. Як вони дізнаються, де цілі, як їх знищують. Також мені сподобалися дрони. Нам розповіли, як далеко вони можуть літати і на яку висоту підніматись», – поділився школяр Єгор Чистяков.

«Для нас це перший досвід спільного проведення уроків мужності разом з волонтерами. Ми нещодавно уклали меморандум про співпрацю. В рамках цього ми проводимо спільні заходи. Ми вважаємо, що необхідно показувати дітям не лише елементи службової і бойової діяльності нацгвардійців, але і привчати їх до волонтерської діяльності. Адже захист України це наша спільна справа», – розповів речник підрозділу НГУ Олексій Куделя.

Волонтери розповіли дітям про діяльність організації «Крила янголів», показали різні види дронів і розповіли про особливості застосування безпілотної авіації.

«У нас є підрозділ,який займається дронами. Ми їх збираємо, налаштовуємо, тестуємо і передаємо підрозділам Сил оборони згідно їхніх потреб. Тут ми представили декілька видів безпілотників, які ми надаємо різним підрозділам», – розповів волонтер Сергій Гецко.

Аналогічний урок гвардійці і волонтери провели і в іншій школі міста. Подібні заходи будуть регулярними, адже діти цікавляться не лише тим, якою зброєю воює наше військо, але і ти, як і чим усі громадяни України можуть допомогти захисникам України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди Дня туризму музеї Закарпаття запрошують усіх охочих на «Вільні години»
17:48
Напав з ножем на свою падчерку: В Мукачеві затримали ймовірного зловмисника
17:34
Закарпатські гвардійці і місцеві волонтери провели школярам уроки мужності
16:51
Атака на «Жигулі» по-закарпатськи: один викрав, щоб поїздити, інший – продав чужий автомобіль
16:03
В Ужгороді сьогодні попрощалися із солдатом, стрільцем-помічником гранатометника Міланом Романчаком.
15:17
30 кращих учнів Мукачівської громади отримуватимуть щомісячні премії
15:01
Яка повістка вважається врученою?
14:42
У п'ятницю в Ужгороді попрощаються з полеглим на війні Едуардом Кострабою
13:33
В етнографічному музеї села Великі Береги відкрили сезон святом збору винограду
13:12
На угорсько-румунському кордоні зупинили вантаж із фруктами, просякнутими кокаїном
12:37
Всі новини