166989
08:30 22.082024

На Ужгородщині обговорили автоматизовану систему відеофіксації

Життя 642

«Custody Records»: рік успішного функціонування автоматизованої системи відеофіксації обговорили сьогодні в Ужгородському районному управлінні поліції правоохоронці, представники міської влади, прокуратури, суду, прикордонної служби, центру надання безоплатної правничої допомоги.

У межах круглого столу присутні ще раз ознайомилися з роботою інноваційної системи з дотримання прав людини. Зокрема, старший інспектор із особливих доручень Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини з дислокацією в Закарпатській області Тетяна Щерба розповіла про переваги системи, продемонструвала роботу фіксації всіх її дій, які відбуваються з затриманими, алгоритм роботи.

Міський голова відмітив, що у районному управлінні поліції створені умови, які відповідають міжнародним стандартам дотримання прав людини, відзначив відповідальний підхід до роботи. Подякував керівнику Ужгородського районного управління поліції полковнику поліції Олегу Янчинському за організацію роботи, забезпечення громадського порядку, запевнив у подальшій підтримці міськради. Поінформував, що за міськими цільовим програмам, які підтримали депутати, із бюджету громади виділяються кошти, завдяки яким, зокрема, вдалося допомогти правоохоронцям покращити матеріально-технічну базу, що у підсумку дає дуже позитивний результат для безпеки міста.

Ужгородські поліцейські продовжуватимуть активно реалізовувати безпекові проєкти та робити усе для того, щоб мешканці завжди почували себе захищеними, наголосив Олег Янчинський.

Представник Офісу Омбудсмана України Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Закарпатській області Андрій Крючков підкреслив, як показує практика, порушуються права людини там, де немає такої системи, як «Custody Records». Тому висловив вдячність міській владі, громаді Ужгорода за фінансову підтримку ініціативи правоохоронців і додав, що у майбутньому це дасть можливість зекономити кошти, які Україна вимушена була би виплачувати громадянам на рішення Європейського суду з прав людини.

Довідково: «Сustody Records» – система запобігання порушенню прав людини в ізоляторах тимчасового тримання (ІТТ) та відділеннях поліції шляхом електронної фіксації дій, що відбуваються із затриманими особами. Вона функціонує для запобігання порушень прав тримання, покликана захистити не лише затриманих від неправомірних вчинків, а також убезпечити правоохоронців від безпідставних звинувачень.

Про це повідомляє Ужгородська міська рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді чоловік придумав заробіток: викрадав номерні знаки з автівок та вимагав у власників за повернення гроші
17:51
Ужгородські «Карпати» переможно стартували в новому сезоні української Суперліги
17:41
У пункті пропуску «Ужгород» виявили чоловіка, який хотів незаконно перетнути кордон, однак... Заснув
15:19
Відбулося перше в навчальному році засідання Редакційно-видавничої ради УжНУ
14:43
Психологи Нацгвардії розповіли про роботу з пораненими гвардійцями
13:14
У ПП «Вилок» виявили підроблений медичний висновок у жителя Черкащини
12:47
21 вересня відбудеться Мукачівський півмарафон
12:01
Шануванням пам’яті загиблих розпочали нацгвардійці урочисті заходи до дня Ужгорода
11:40
Закарпатський обласний угорський драматичний театр отримав повідомлення про замінування
11:10
У Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрили фотовиставку
10:05
Всі новини