166670
09:47 13.082024

В обласному центрі Закарпаття відбувся форум «Молодь в діалозі з владою та громадськістю»

Життя 688

Захід провели в Ужгороді з нагоди Міжнародного дня молоді, який третій рік поспіль Україна відзначає разом з усім світом.

Відкрив форум і привітав його учасників заступник голови Закарпатської ОВА Олександр Пацкан. Він відзначив, що зараз молодь є рушієм розвитку та прогресу, а складні виклики війни тільки сильніше згуртували активних, амбітних молодих лідерів і лідерок.

«Молодь має багато креативних і корисних ідей, бажає розвивати та змінювати на краще свої громади, наш регіон, країну загалом. Ми своєю чергою максимально сприяємо їй у цьому. Тому сьогоднішній форум стане чудовим майданчиком, щоб разом обговорити, яким чином посилити нашу взаємодію та втілити цікаві ініціативи, котрі генерує молодь», – зауважив Олександр Пацкан.

У межах молодіжного форуму він узяв участь і в панельній дискусії, де разом з представниками обласної ради, органів місцевого самоврядування та Молодіжної ради при ОВА відповів на актуальні запитання учасників заходу. Говорили про стратегію розвитку молодіжної політики в регіоні, проблеми міграції та еміграції молодих людей. Крім того, спікери дали цінні настанови та практичні поради щодо того, як реалізуватися і стати успішним.

Керівництво краю та профільного підрозділу ОВА також вручило активним закарпатцям подяки міністерства молоді та спорту України, відзнаки департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної військової адміністрації, обласної ради.

Зі святом молодь краю під час форуму вітали й представники дипломатичних місій Угорщини та Румунії в нашому регіоні, ветеранського простору «ВДОМА», обласного центру підготовки населення до національного спротиву, громадських організацій, зокрема й закордонних, та багато інших.

Понад сто учасників форуму разом з експертами та експертками у різних сферах також обговорили актуальні питання підтримки громадських рухів у формуванні військово-патріотичного спрямування молоді, діяльність молодіжних організацій в умовах війни, повоєнний час, обмінялися власним досвідом, думками та баченням розвитку молодіжної політики на Закарпатті.

Про це повідомляє Департамент освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Благодійники передали вантажівки та мінівени 711 бригаді охорони Державної спеціальної служби транспорту
17:20
ГО «Forever Young» провела безкоштовне медичне обстеження для мешканців с. Гать
17:01
Відбулися дослідження біорізноманіття та обстеження новоприєднаних територій Карпатського біосферного заповідника
16:45
У Перечині вперше відзначатимуть День машинобудівника
16:29
Проєкт для дівчат та жінок з інвалідністю «Надихаючі дівчата» стартує в Ужгороді
16:12
На Рахівщині підозрюваний у побитті співмешканки до смерті перебувати під вартою без застави
16:01
На Виноградівщині для педагогів ІРЦ та психологів провели практикум-семінар
15:38
Закарпатець разом з неповнолітнім пособником намагалися переправити чоловіка через кордон
15:19
Нацгвардійці здали кров для поранених побратимів
14:55
У Мукачеві відзначили 180-річчя від дня народження Мігая Мункачі
14:36
Всі новини