165787
14:58 23.072024

Навчальний рік у школах розпочнеться 2 вересня – Шмигаль

Життя 630

Новий навчальний рік у загальній середній школі розпочнеться у понеділок, 2 вересня, та закінчиться 30 червня 2025 року.

Про це у вівторок, 23 липня, за підсумками засідання уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, обласним адміністраціям доручено забезпечити організацію процесу залежно від безпекової ситуації на тій чи іншій території.

Раніше освітній омбудсмен Сергій Горбачов заявив, що в Україні наразі відсутні правові підстави для початку навчального року раніше 1 вересня

21 червня міністр освіти Оксен Лісовий заявляв, що навчальний рік у школах розпочнеться не в серпні, як рекомендувалося вишам, а у вересні. За його словами, що забезпечити школи технічними засобами для генерації електроенергії повинні органи місцевого самоврядування, а зараз такими засобами обладнані 30% шкіл.

Читайте також: Наслідки війни і пандемії. Як можна оцінити прогалини в освіті українських учнів, а головне — їх подолати

21 травня Міністерство освіти й науки України рекомендувало університетам та профтехучилищам розпочати навчання із серпня та проводити заняття по суботах в теплі місяці року.

У відомстві зауважили, що це стосується освітніх програм усіх рівнів та всіх здобувачів освіти, окрім студентів перших курсів.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах