163924
13:31 5.062024

Обов'язкова вимога. 17-річні українці мають повернутися з-за кордону до ТЦК

Життя 690

Українські 17-річні юнаки, які перебувають за кордоном, мають повернутися до України та з’явитися в ТЦК та СП аби стати на військовий облік.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника Міноборони Дмитра Лазуткіна в ефірі телемарафону.

“Юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік. Така вимога є. І вона стосується і тих, хто знаходиться за кордоном. Якщо ці люди будуть зберігати громадянство України і пов’язують своє майбутнє з нашою країною, то, вочевидь, це варто зробити”, – пояснив Лазуткін.

При цьому на питання, чи можуть такі українці стати на військовий облік дистанційно – через мобільний додаток “Резерв+” чи все ж таки це зробити неможливо і потрібно саме з’явитися в ТЦК, речник Міноборони зазначив, що у вказаному додатку цього зробити не можна.

“Стати на облік треба в ТЦК і СП”, – підсумував Лазуткін.

Додатково. Як раніше пояснювали в одному з обласних ТЦК та СП, це не означає, що таких юнаків мобілізують. Йдеться про постановку саме на облік.

Крім того, також військовозобов’язаним українцям, які наразі перебувають за кордоном та мають у застосунку “Резерв+” статус “У розшуку”, теж необхідно повернутись до України та з’явитись до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах