163803
08:45 4.062024

У Закарпатській обласній дитячій лікарні відзначили Міжнародний День захисту дітей

Життя 712

З самого ранку в закладі панувала святкова атмосфера: яскрава фотозона, кульки, подарунки, музика та конкурси на кращий малюнок. В поліклінічному відділенні маленьких пацієнтів разом з батьками зустрічали талановитий саксофоніст і клоуни.

Кожен поверх в поліклініці сьогодні перетворився на справжній квест для дітей: окрім кольорових кульок, якими було все прикрашено, вони мали змогу зривати солодощі прямо зі стін й смакувати, читаючи там побажання. Окрім того, всюди були розміщені куточки для творчості: маленькі пацієнти, очікуючи на прийом лікаря – малювали, створювали вироби своїми руками або ж просто гралися.

Волонтери Благодійної Організації «Kegyes” підготували для діточок, які прийшли на прийом до лікарів в поліклініку, засоби та матеріали для ручної роботи, а також разом з лікарями-інтернами допомогли виготовити цікаві фігурки. Діток в цей день пригощали солодощами, дарували іграшки, кульки. Клоуни розважали хворих дітей у відділеннях стаціонару та поліклініки.

У стаціонарних відділеннях для школярів, що завітали на свято, медики провели інтерактивні навчання: з хірургами вони оперували велику м’яку іграшку. Для цього медики завчасно підготували свого “пацієнта”, щоб показати діткам, як розташовані внутрішні органи людей і чому важливо вчасно надати допомогу.

У відділенні травматології діткам розповіли про найбільш поширені травми кінцівок та показали, як надавати собі й іншим першу допомогу. А ще продемонстрували ортопедичні пристрої, завдяки яким допомагають своїм пацієнтам ставати здоровими.

З нагоди Міжнародного Дня дітей, нашу лікарню відвідали представники влади, на чолі з головою Закарпатської обласної ради Романом Сараєм та консул, аташе із зовнішньоекономічних питань (Генеральне консульство Угорщини в м. Ужгород) Александра Чізмадіа.

На дитяче свято гості завітали з подарунками: від представників Закарпатської обласної ради наші маленькі пацієнти отримали різноманітні фрукти, щоб їхнє здоров’я міцнішало.

Консул, аташе по зовнішньоекономічних питаннях передала діткам чималу кількість солодощів.

в.о. директора Закарпатської обласної дитячої лікарні (м. Мукачево) Єлизавета Іванівна Біров провела екскурсію для гостей: познайомила з медперсоналом, розповіла про досягнення медзакладу та поділилася планами на майбутнє.

Вони високо оцінили зусилля Єлизавети Іванівни спрямовані на розвиток лікарні. Відзначили й великий вклад в організацію свята. Сценарій та задуми, над якими Єлизавета Іванівна особисто працювала, створив незабутні емоції, як для малечі, так і для дорослих.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах