162467
14:11 8.052024

Клубу пенсіонерів Чопського осередку ТУКЗ-КМКС виповнилося 10 років

Життя 1040

5 травня Клуб пенсіонерів Чопського осередку Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) відзначив своє 10-річчя.

Присутніх на святкуванні, які відбулися у стінах залу для заходів Ужгородського районного осередку ТУКЗ-КМКС, першою привітала очільниця чопського Клубу пенсіонерів Ілона Белович. Вона зокрема пригадала визначні події у житті клубу, зазначивши: «Ми вдячні Богу, що у нас є така сильна і надійна громада, що маємо чудовий зал для проведення заходів, який став для нас другою домівкою, і що користуємося підтримкою Угорщини». Пані Ілона висловила вдячність гостям із Угорщини, міста Бічке, які долучилися до святкування, кожному, хто приєднався до організації та проведення цієї урочистої події, а також голові Чопського осредеку ТУКЗ-КМКС Лівії Балог, котра колись виступила з ініціативою відродження Клубу пенсіонерів у місті. «Пенсійний вік – вінець життя, адже стає зрозуміло, що ми накопичили протягом життя: повагу, любов, сім’ю. Ми любимо свій вік, ми любимо одне одного, і ми дуже раді, що на таких заходах можемо підбадьорювати та підтримувати один одного, спілкуватися», – зазначила пані Ілона. 

«Ваша думка важлива і ми завжди на неї розраховуємо, бо з досвіду прожитих років вони можуть розставити речі на свої місця, знають, що добре, що можна передати, а що погано, чого наступне покоління має уникати», – зазначив у вітальній промові консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ференц Пап, котрий порівняв старість зі зрілим деревом, яке «сильне, має стійкість, чимало бачило, як і літня людина, і як дерево тримає листя, так літні люди тримають родину, дітей, онуків, родичів». Дипломат висловив особливу подяку за те, що присутні виховали своїх дітей справжніми угорцями, а з нагоди Дня матері побажав усім матерям і бабусям щасливих, радісних і довгих років життя.

Відтак до присутніх звернулася голова Ужгородського районного та Чопського міського осередку ТУКЗ-КМКС Лівія Балог. З нагоди ювілейної дати вона зокрема пригадала, якими були обставини створення Клубу пенсіонерів: «У цьому маленькому містечку живе напрочуд багато активних пенсіонерів, тож десять років тому Катерина Молнар взяла на себе їх організацію та керівництво, від якої згодом естафету перейняла Ілона Белович – ми дуже вдячні їм за це. На сьогодні клуб став найсильнішою ланкою нашого місцевого осередку, організація є найбільшим і найактивнішим осередком у районі, чим ми дуже пишаємося! – підкреслила Лівія Балог, додавши: Дякуємо за наполегливу витримку та зразкову енергію! Бажаємо ще довгих, активних і мирних пенсійних років!»

Після привітання Лівія Балог із нагоди ювілейної дати вручила пам’ятні грамоти п’яти членам клубу за їхню різнобічну діяльність, яка збагачує та забарвлює життя пенсіонерів, а присутнім матерям та бабусям – квіти з нагоди Дня матері. 

Від імені делегації, яка прибула з угорського міста Бічке, присутніх привітала Ніколетта Неймет. Вона зокрема зазначила, що для них приїзд у Чоп – завжди позитивне враження. Відтак членкиня Клубу пенсіонерів міста Бічке «Дружба» привітала членів чопського клубу віршем Єне Джида «Я запрошую тебе жити».

Пастор Чопської реформатської церкви Давід Бакша привітав присутніх, зачитавши уривки зі Святого письма, попросивши у молитві Божого благословіння на присутніх.

Після вітальних промов із низкою пісень виступив хор чопського Клубу пенсіонерів. 

Сюрпризом став виступ ансамблю народного танцю «Кекень», котрий виконав в’язанку народних пісень і танців.

Захід продовжився спільним обідом та приємним спілкуванням. Присутні також переглянули відео про заходи Клубу пенсіонерів, які були проведені протягом минулих років. 

(CsA/Kárpátalja hetilap)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах