161840
09:17 24.042024

У Рахівській школі мистецтв відбувся концерт «Кантуса»

Життя 587

23 квітня 2024 року у День Святого Юрія-Переможця, в Рахівській школі мистецтв, відбувся Концерт Академічного професійного колективу – камерного хору «КАНТУС» з Ужгорода (головний диригент і художній керівник – Народний артист України Еміл СОКАЧ).

Колектив є лауреатом міжнародних конкурсів, учасник хорових фестивалів і форумів за кордоном – в Угорщині, Австрії, Італії, Швейцарії, Франції, Німеччині, Великій Британії…

У важкий для країни час, камерний хор “Кантус” ініціатор проведення благодійних концертів на підтримку 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади в Мукачеві та Ужгороді.

Щоб послухати відомий у Європі колектив, справжніх професіоналів хорової музики, до районного центру з’їхалися десятки шанувальників хорової музики, з різних куточків Рахівщини. Серед них і представники Великобичківської громади: вчителі загальноосвітніх шкіл, викладачі мистецької школи, вихователі дитячих садочків, клубні працівники, спеціалісти селищної ради, відділу освіти, молоді та спорту, учні старших класів ліцею, та інші любителі музичної культури, хорового мистецтва.

В основі концерту була – духовна та народна музика, професійна хорова музика українських, закарпатських композиторів Євгена Станковича, Михайла Кречка, Степана Мартона, а також твори відомого на сьогодні київського композитора Валентина Сільвестрова.

Кожен виконаний твір глядачі приймали гучними аплодисментами, щирими вигуками «Браво».

Звучали у професійному виконанні «Кантуса» і коломийки. Як зазначив художній керівник колективу Омелян Сокач: «А як же без них на Гуцульській Рахівщині?».

Кожен з присутніх отримав велике задоволення, від виконання творів, цікавої концертної програми.

Хочеться від імені великобичківської громади, учасників концерту зокрема, виразити щиру подяку за організацію поїздки, начальниці відділу освіти, культури молоді та спорту Великобичківської селищної ради Л.О.Ільчук, та головному спонсору транспортних перевезень і концертних квитків – директорці Великобичківського підприємства ТОВ “ВГСМ” – І.О.Мацепурі.

А також велика подяка районній адміністрації, райраді та всім, хто приймав участь в організації запрошення колективу до Рахова, та окрема подяка за надання сцени «Кантусу» в Рахівській ШМ (директор Н.В.Шепета), у напружений в Україні час.

Головне, що кожен з нас відчув справжнє піклуватися про культурно-духовне збагачення наших краян і громади зокрема.

Вдячні і нашим захисникам, що дають нам можливість мирно проводити такі цікаві і дуже потрібні культурні заходи. СЛАВА УКРАЇНІ!!!!! Героям СЛАВА!!!!

Про це повідомляє у мережі Фейсбук Vasiliy Popovych.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах