160527
09:51 25.032024

У Виноградові жінка за кількасот метрів до пологового народила дитину

Життя 713

Учора бригадою №804 (фельдшер Максим Андрашко та водій Євген Тотар) успішно прийняті пологи в автомобілі «швидкої».

“Вночі, близько 0.45, до приміщення пункту постійного базування ЕМД в с. Чорнотисово вбіг схвильований чоловік зі словами: «Допоможіть. Дружина народжує!» – розповідає фельдшер Максим Андрашко. Як з’ясувалося, у 27-річної породіллі розпочалися перейми, і чоловік вирішив відвезти її до Виноградівської лікарні самостійно. Однак, в авто родова діяльність стрімко активізувалася, відійшли води і перейми були кожні 2-3 хвилини. Разом з водієм ми діяли швидко: переклали жінку в автомобіль ЕМД і помчали до лікарні».

Проте, доля пологів визначилися за кілька сотень метрів до медзакладу: у самому Виноградові, біля парку Перені, довелось зупинити медичне авто…

«Коли пологи перейшли в другу фазу, негайно зупинили авто. Миттєво згадалось все, чому вчили в медичному училищі та на курсах тренінгового центру, – розповідає фельдшер. Разом з водієм ми злагоджено діяли як одна команда. Все відбулось без ускладнень і народилась чудова здорова дівчинка: 2800 грамів та 47 см чистого щастя. Провели всі необхідні маніпуляції і транспортували маму та новонароджену до медичного закладу».

У молодого фельдшера Максима Андрашко, це перші пологи на колесах. Юнак працює на «екстренці» 8 місяців, рік тому закінчив навчання у Берегівський Медичний Фаховий Коледж. Розповідає, що дуже вдячний викладачам та медичному персоналу за якісну професійну підготовку та практику.

Дякуємо всім медичним працівникам за їхню роботу та величезний внесок у наше життя! Нехай цей день буде наповнений теплом, любов’ю та добром для кожного з нас!

Про це інформує 103 Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах