160524
09:34 25.032024

Триває робота над створенням Аналітичного порталу Закарпаття

Життя 707

Робота над створенням Аналітичного порталу Закарпаття триває. Одним із ключових аспектів є навчання працівників ОВА й органів місцевого самоврядування, відповідальних за подальше наповнення та адміністрування платформи.

Тренінг щодо використання сучасної геоінформаційної системи для них в Ужгороді провела команда Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Учасників заходу привітав заступник голови обласної військової адміністрації Олександр Пацкан.

Передусім CDTO Закарпаття подякував партнерам за тісну співпрацю та підтримку у створенні інтелектуальної системи, котра допоможе громадам і регіону загалом здійснювати стратегічне і просторове планування, втілювати власні стратегії сталого розвитку та приймати ефективні управлінські рішення, що дуже важливо в умовах війни.

«Аналітичний портал Закарпаття дозволить забезпечити принципи прозорості та відкритості в діяльності органів влади, а також стане зручним інструментом для доступу до інформації. Щоб усе працювало правильно, дані на платформі були актуальними, важливо проводити такі навчання для фахівців, які надалі з нею працюватимуть», – зазначив Олександр Пацкан.

Тренінг передбачав теоретичний і практичний блоки. Понад 60 учасників ознайомилися з концепцією порталу, його структурою, мали змогу попрацювати в персональних кабінетах громад, з тематичними дашбордами та вебкартами. Окрему увагу присвятили управлінню даними й обміну інформацією.

Аналітичний портал Закарпаття спільно створюють обласна військова адміністрація та Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»). Невдовзі його презентують громадськості.

Про це інформує Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах