160531
10:20 25.032024

Чеські благодійники відвідали Вільшанський дитячий будинок-інтернат

Життя 625

Ключі від семимісного автомобіля Citroen Picasso отримала комунальна установа «Вільшанський дитячий будинок-інтернат». Це – подарунок від Пардубіцького краю Чеської Республіки та благодійного фонду «ВіЗа».

У Вільшанському дитячому будинку-інтернаті наразі проживає 189 вихованців. Здебільшого – діти із розумовою відсталістю, важкими фізичними вадами, порушеннями пізнавальної діяльності та орієнтації в оточенні. 19 вихованців перевезені сюди із Дніпропетровської, Одеської, Запорізької та Луганської областей.

Автомобіль для інтернату – вкрай необхідний. Заклад розташований у 45 кілометрах від районного центру. Дітей регулярно потрібно возити в Хуст на медичні обстеження. А ще – на різноманітні культурні, соціальні та спортивні конкурси, що відбуваються в межах області. Тому цей подарунок від чеських партнерів – знаковий та очікуваний.

З чеською делегацією у Вільшанському дитячому будинку-інтернаті зустрілися керуюча справами Закарпатської обласної ради Мирослава Ливч та директор департаменту соціального захисту обласної військової адміністрації Ольга Травіна. Разом оглянули заклад, проговоривши можливість встановлення у ньому за кошт благодійників приставного ліфта. Це значно полегшить переміщення вихованців будинку-інтернату всередині будівлі, серед яких – чимало ліжково хворих та з важкими формами захворювань дітей.

Про це інформує Закарпатська обласна рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах