158413
12:49 31.012024

В Ужгороді на обліку перебуває 163 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Життя 894

163 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебували на обліку Служби у справах дітей Ужгородської міської ради на кінець 2023 року. Із них під опікою, піклуванням – 107 дітей, 5 дітей влаштовані у прийомні сім’ї, 10 – у дитячі будинки сімейного типу, 41 – виховується в закладах з цілодобовим утриманням.

У 2023 році 199 дітям надано статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Наразі в Ужгороді цей статус мають 259 дітей (та 20 осіб).

Працівники Служби провели профілактичну роботу з 225 сім’ями, індивідуальну профілактичну роботу з 273 дітьми.

Впровадили спільно з Ужгородським відділом ГУ Національної поліції України в Закарпатській області систематичне проведення рейдів «Діти вулиці», «Вокзал», «Урок» та інші профілактичні заходи.

Під час 44 оперативно-профілактичних відпрацювання місць скупчення дітей і молоді з метою виявлення бездоглядних дітей обстежили 99 сімей, з вулиці вилучили 6 дітей: одну дитину помістили до Притулку для дітей, 5 – у благодійну установу. До адміністративної відповідальності притягнули 254 дорослих.

Оформили 4 акти стосовно дітей, покинутих у пологовому будинку (наразі одну дитину влаштували під опіку, трьох – до інтернатного закладу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування).

Проводили роботу в сім’ях, де батьки або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків. До Ужгородського міськрайонного суду направлено 4 позовні заяви щодо позбавлення батьківських прав.

6 дітей взяли на облік як таких, що опинилися в складних життєвих обставинах. На кінець 2023 року на такому обліку перебували 12 дітей.

Минулого року спеціалісти Служби взяли участь у 695 судових засіданнях як представники під час розгляду цивільних, адміністративних та кримінальних справ стосовно дітей.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах