157451
09:33 2.012024

Прихожани Свято-Миколаївського храму Перечина підготували 90 індивідуальних подарунків для українських захисників. Фото

Життя 4000

Прихожани Свято-Миколаївського храму Перечина Мукачівської греко-католицької єпархії долучилися до благодійної акції для воїнів Збройних сил України «Миколай іде в окоп». Було сформовано 90 індивідуальних подарунків (шапки, рукавиці, шкарпетки, хімічні грілки для ніг та рук, цигарки, пакетики розчинної кави, пакетики чаю, пакетики цукру, солодощі, домашня випічка, іконки та дитячі малюнки з вітаннями та побажаннями). Настоятель церкви отець Мирослав доставив їх до Ужгорода, а потім з іншими подарунками священники МГКЄ під час чергової поїздки транспортували у зону бойових дій для наших героїчних захисників.

Благодійна акція була оголошена у середині грудні. Організатори звернулися до вірників МГКЄ долучитися до акції, надавши перелік необхідних речей для воїнів.

 – Релігійна громада святого Миколая активна, збирає пожертви, необхідні речі, продукти із самого початку війни 2014 року, – розповіла кореспондентці «Карпатського об’єктива» прихожанка Іванна Прибиш. – Люди приносили до церкви гроші, речі, продукти, які були зазначені у списку. Пішла на ринок купувати чай, каву. Одна жінка питає: «Для чого так багато?». Кажу, що готуємо подарунки для наших хлопців. Вона дала мені гроші: «Купіть що треба». Ми скупили всі шапки, рукавиці у Перечині.

Минулого тижня у вечірню пору вісім жінок парафії прийшли до храму для пакування індивідуальних подарунків. До них приєдналася і кореспондентка «КО». Було сформовано 90 подарунків, складено до коробок. В окремі дві коробки спакували домашню випічку, серед якої переважали закарпатські кіфлики.

Зворушливий лист воїну написала 11-річна Каріна Василиха, який читати без сліз неможливо. В ньому юнка звертається до воїна такими слова (подаю текст і фото листа):  «Привіт, Герою! Знаю, що ти таким себе не вважаєш, але таким я бачу тебе. Не буду казати і плакати про те, як тобі важко. Скажу, що ти молодець. Збоку може здаватися, що ти просто людина. І це так. У мирний час ти працював на роботі, жив тихим та мирним життям. Зараз все по-іншому. Ти – Герой! Воїн, який стоїть за те, що любить, творить майбутнє мільйонів людей. Я відверто захоплююся твоєю силою і відвагою, іншим не під силу. Колись мені сказали: «Сила не в зброї». Я довго не могла зрозуміти, що означає ця фраза, а зараз добре розумію, що сила – це ти! Людина, що змінює світ. Все буде Україна! З любов’ю від Карінки Василихи. Бережи себе».

Лист дівчина ілюструвала долонями, які тримаю карту України, та сердечками.

Тетяна ГРИЦИЩУК, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді змагалися на чемпіонаті Закарпаття з танцювального спорту
17:03
«Екологічна освіта дітей засобами театрального мистецтва та ігрових практик»: навчально-методичний посібник
16:36
У Хустській ТГ проходить Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» (Джура)
16:15
У Коритнянському ліцеї відкрили благодійну виставку-продаж трьох місцевих художників
15:52
У Мукачеві за 4 місяці зафіксовано майже 4500 порушень правил паркування
15:38
Рідним загиблого на Донеччині прикордонника із Закарпаття вручили державну нагороду
15:21
На Тячівщині затримали наркоторговця: за місцем проживання фігуранта проведено обшук
15:08
238 осіб з інвалідністю скористалися послугами Закарпатської служби зайнятості з початку року
14:56
В Ужгородському ТСЦ МВС призначили нового керівника
14:44
Відбулося засіданні виконкому Білківської сільради
14:13
Всі новини