156776
08:31 17.122023

Близько 170 тисяч дітей на Закарпатті цьогоріч отримали допомогу від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)

Життя 959

Близько 170 тисяч дітей на Закарпатті цьогоріч отримали гуманітарну та іншу допомогу від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). У наступному році команда міжнародної організації в нашому регіоні планує продовжити роботу за різними напрямками.

Підсумки за рік, а також плани майбутньої співпраці під час зустрічі обговорили Петро Добромільський – заступник голови Закарпатської ОДА, керівниця секції захисту дітей Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джин Чой та очільниця Львівського регіонального офісу Фонду Нінке Воппен.

«Закарпаття послідовно працює над тим, щоб ліквідувати застарілу систему інтернатів і сиротинців. Ми спрямовуємо зусилля на підтримку сімейних форм виховання. Також активно працюємо з родинами, які опинилися в складних життєвих обставинах, намагаємося надати їм вчасну комплексну допомогу. За сприяння міжнародних партнерів, зокрема й команди місії ЮНІСЕФ, протягом цього року вдалося втілити чимало проєктів, спрямованих на підтримку сімей з дітьми з-поміж місцевих мешканців і вимушених переселенців», – відзначив Петро Добромільський.

За його словами, зараз у регіоні також триває реалізація ініціатив, орієнтованих на розвиток молодіжної політики, створення інтеграційних хабів тощо. Однак для ще ефективнішої роботи у сфері захисту прав дітей громади регіону потребують покращення технічного забезпечення та збільшення кількості фахівців із соціальної роботи. Тож у наступному році обласна військова адміністрація разом з Дитячим фондом ООН мають на меті розширити напрямки співпраці.

Впроваджуватимуть як перевірені практики, так і нові проєкти у сферах захисту дітей, охорони здоров’я, освіти, реалізації молодіжної політики, розбудови безбар’єрного простору, надання психосоціальної підтримки тощо, підкреслила керівниця секції захисту дітей Представництва ЮНІСЕФ в Україні Джин Чой.

«Наша головна мета – врахувати конкретні потреби громад Закарпаття, посилити їхню спроможність, – зауважила Джин Чой. – Спочатку ми хочемо відібрати три ТГ та втілити в них конкретні пілотні проєкти. Таким чином зможемо підготуватися до реалізації сталих і довготривалих ініціатив».

Своєю чергою голова Львівського регіонального офісу ЮНІСЕФ Нінке Воппен наголосила, що їхня команда готова долучитися до підготовки кваліфікованих спеціалістів у громадах та співфінансування проєктів, спрямованих на підтримку дітей і вимушених переселенців.

Заступник очільника Закарпаття подякував представникам Дитячого фонду ООН за надану допомогу, підтримку нашого краю і висловив сподівання щодо успіху в майбутніх спільних ініціатив .

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На словацькому пункті пропуску «Вишнє Нємецьке» вийшов з ладу сканер
20:23
12 писанок до Великодня встановили на площі Шандора Петефі в Ужгороді
18:31
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин організувала Тиждень матерів
16:13
65 000 гривень зібрали учні Ужгородського ліцею «Лідер» під час благодійного ярмарку
15:50
В Ужгороді затримали раніше судимих зловмисників, які обікрали підсобне приміщення новобудови
15:25
Представниця закарпатських угорців на виборах до Європарламенту – Вікторія Ференц
14:57
10 років представляла інтереси закарпатських угорців
14:29
Поліція Виноградова розслідує кримінальне провадження за фактом конфлікту з працівниками ТЦК та СП
13:38
На Закарпатті пенсіонер планував доправити в Румунію двох «водолазів»
10:05
В Ужгороді нагородили переможців тенісного турніру UTF (Ukrainian Tennis Federation) Cup
09:40
Всі новини