156126
08:51 3.122023

Закарпаття приєднається до Національного тижня читання

Життя 1298

«Бути своїми», щоб підтримувати зв’язок між поколіннями, долати віддалі між відомими літераторами та читачами, розуміти досвід голосів минулого. Таке гасло цьогорічного Національного тижня читання, що проходитиме в Україні протягом 4–10 грудня.

Мета традиційної акції Українського інституту книги — консолідувати суспільство навколо читання як тренду. У кожній області будуть обговорювати літературні твори, проводитимуть читання вголос, вікторини, читацькі клуби, зустрічі з письменниками, квести тощо.

Закарпаття теж стане активним учасником Національного тижня читання, розповіла на брифінгу заступниця начальника управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій ОВА Марина Чепа-Марковці.

«Читання є надзвичайно важливим у часи випробувань, адже книжки можуть стати нашим захистом і нашою зброєю, друзями і порадниками, вчителями і лікарями. За допомогою Акції ми хочемо привернути увагу до важливості і приємності читання, надихнути закарпатців відвідати бібліотеку чи книгарню», – відзначила Марина Чепа-Марковці.

За її словами, попри все літературне життя зараз в області яскраве й продуктивне: триває акція «Письменник за прилавком», відбуваються літературні вечори, читання, публічні презентації нових літературних доробків місцевих авторів, оцифровуються та стають доступнішими сучасні книги.

Заступниця директора департаменту культури ОВА Галина Ломпарт наголосила, що краяни є не тільки активними читачами та відвідувачами бібліотек, а й учасниками різних літературних акцій: «Лідер читання», «Молодіжний едельвейс», Всеукраїнський тиждень дитячого читання, «Все Закарпаття читає дітям», «Подаруй книгу військовому» тощо. Наприклад, у межах останньої завдяки небайдужим мешканцям області на Запорізький напрямок нещодавно відправили книги для наших захисників.

Як в обласних бібліотеках проходитиме Національний тиждень читання та які заходи запланували для дорослих і малих читачів, розповіли на брифінгу директорка Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка Олена Канюка й директорка Закарпатської обласної бібліотеки для дітей та юнацтва Тетяна Вудмаска. Зокрема, вони підкреслили, що всі події заздалегідь анонсуватимуть на фейсбук-сторінках закладів, а знайти їх можна буде за хештегами #тижденьчитання2023 та #бутисвоїми.

Про це інформує Закарпатська ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах