156123
16:57 2.122023

У Мукачеві відбувся урочистий інгрес нового єпископа Миколи Петра Лучка ОР

Життя 1606

На Закарпатті у Римо-католицькому соборі Святого Мартина відбулася Святкова Меса з нагоди введення на престол Мукачівської дієцезії єпископа Миколи Петра Лучка Ордену Проповідників.

Церемонія розпочалася урочистою зустріччю єпископа Миколи Лучки. Участь у святковій літургії взяли прихожани, духовенство, представники дипломатичного корпусу, влада міста, преосвященні владики, апостольський нунцій в Україні Вісвалдас Кулбокас, єпископи з інших міст України та Закарпаття.

На початку Божественної літургії відбулося вручення пасторалу – символу єпископської влади новому правлячому єпископу, після чого розпочалася святкова меса.

Від імені мукачівців та усіх жителів громади новопризначеного єпископа Миколу Петра Лучка привітав Андрій Балога – Мукачівський міський голова, – «Сьогоднішня подія це промінь світла і тепла для нас у цей час. Прийміть наші сердечні вітання та побажання Божого благословення, сил та наснаги і надалі служити вірно нашому Господу і людям, утверджуючи віру, надію та любов, злагоду та мир.»

Хочеться процитувати рядки самого єпископа Миколи Лучка, який у своїй промові сказав: «Бог так нас полюбив, що віддав нам свого сина, а цей син Ісус Христос віддав своє життя. Немає більшої любові ніж коли хто життя віддає за друзів своїх. Любов віддає життя за друзів своїх. Сьогодні багато чоловіків, наших побратимів і сестер віддають життя з любові.»

І так само з великої любові до Господа він присвятив своє життя служінню Богу і став пастирем Мукачівської дієцезії та усіх людей доброї волі.

У рамках Святкової Меси відбулася молитва за мир та воїнів. Закінчилася урочиста літургія благословенням та молитвою за Україну.

Нагадаємо, у жовтні цього року Папа Франциск призначив Миколу Петра Лучка ОР правлячим єпископом Мукачівської дієцезії Римо-католицької церкви, його попередником був Антал Майнек, який 30 років присвятив служінню на Закарпатті, з яких 20 був ординарієм Мукачівської дієцезії.

Про це інформує Мукачівська міська рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах