156128
15:18 3.122023

На прикордонному переході «Захонь» усе ще величезна черга з вантажівок

Життя 839

У зв’язку зі збільшенням транзитного трафіку на прикордонному переході Захонь очікується виникнення заторів у кількох пунктах, повідомила угорська поліція в суботу вранці.

Така ситуація склалася після кількаденних демонстрацій, які паралізували транспорт, що займався вантажними перевезеннями, на польських та словацьких прикордонних переходах. Після польської блокади словацькі перевізники теж перепинили рух на єдиному українсько-словацькому переході, котрим можуть користуватися вантажівки. Як наслідок, далекобійники, які прямують в Україну, намагаються дістатися до місця призначення через Угорщину.

Вихідний транзитний трафік на прикордонному переході різко збільшився останніми днями, а вантажівки, що прямують в Україну, стоять у кілометрових чергах на шосе №4.

Поліція працює на повну потужність на прикордонному пункті пропуску “Захонь”, але час очікування все ще триває кілька годин. Основною причиною ситуації є те, що, “хоча угорська поліція прискорює процес виїзду, плавність прийому та в’їзду на українській стороні далеко не є відповідною”.

Наразі поліція прагне уладнати ситуацію, що склалася на дорогах, і вирішити проблему якнайшвидше. Тому співробітники Головного управління поліції області Саболч-Сатмар-Берег із 30 листопада перенаправляють вантажівки, які очікують на головній дорозі в Кішварді, з головної дороги №4 на дорогу 4145. Вантажівкам буде дозволено повертатися на головну дорогу на ділянках у Тисабедді (Tiszabezdéd) під контролем поліції.

Крім того, вантажівки, що рухаються з автобану М3 в напрямку українського кордону, будуть з’їжджати з автобану на з’їзді Őri (з 21.00 1 грудня) і спрямовуватися до пункту пропуску в Ченгершіма, що дозволить зменшити затори на переході Захонь і знизити кількість вантажівок, які очікують на головній дорозі №4.

Джерело: vg.hu

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини