155207
18:58 11.112023

У Берегові відбулася XХ ювілейна Конференція молодих закарпатських угорських дослідників

Життя 2325

10 листопада у Берегові вже вдвадцяте відбулася Конференція молодих закарпатських угорських дослідників, організована Закарпатським угорським інститутом ім. Ференца Ракоці ІІ і благодійним фондом «Геніус» у співпраці з урядом Угорщини, державним секретаріатом Міністерства національної політики та фондом ім. Габора Бетлена.

Традиційний захід проводять щоосені до Дня угорської науки. Цьогорічну конференцію включили до циклу заходів Угорської академії наук.

Мета конференції – презентувати результати останніх досліджень, а також допомогти молодим науковцям.

Заявки на участь у конференції змогли подати молоді угорські дослідники Закарпаття, віком не старше 35 років, які вже здобули ступінь бакалавра, але ще не мають наукового ступеня.

У 2023 році заявки подали 19 молодих дослідників із 8 вищих навчальних закладів.

Доповіді проходили у двох секціях: гуманна секція (10 доповідачів, 13 членів професійної комісії), реальна наука (9 доповідачів, 11 професійних комісій).

Роботу секцій підтримували загалом 24 визнані професіонали, які були присутні та долучилися до конференції по відеозв’язку з 8 інститутів з-за кордону та Закарпаття.

З нагоди 20-річчя благодійний фонд «Геніус» висловив свою повагу та подяку тим відомим фахівцям та колегам, які від початку допомагають роботі конференції, сприяючи успіху та підвищення її стандартів своїм професіоналізмом.

З самого початку вони постійно допомагали роботі конференції, тому їм було вручено почесні грамоти та отримали визнання.

Серед інших ювілейний захід відвідали Генеральний консул Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Йожеф Бачкай, консул Берегівського Угорського консульства Гергель Тріеб, ректор ЗУІ Іштван Черничко, президент Національної наукової студентської ради професор Тамаш Вайсбург (онлайн).

Наталія ВАРОДІ, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах